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Effect of chitosan essential oil films on the storage-keeping quality of pork meat products

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Effect of chitosan essential oil films on the storage-keeping quality of pork meat products

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Bonilla Lagos, MJ.; Vargas, M.; Atarés Huerta, LM.; Chiralt Boix, MA. (2014). Effect of chitosan essential oil films on the storage-keeping quality of pork meat products. Food and Bioprocess Technology. 7(8):2443-2450. doi:10.1007/s11947-014-1329-3.

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/59315

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Título: Effect of chitosan essential oil films on the storage-keeping quality of pork meat products
Autor:
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
Edible films based on chitosan were prepared, with and without basil or thyme essential oils, with the aim of assessing their protective ability against lipid oxidation and their antimicrobial activity. Chitosan films ...[+]
Palabras clave: Chitosan , Essential oil , Microfluidization , Edible coating , Pork meat , Antioxidant , Colour , Antimicrobial
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Food and Bioprocess Technology. (issn: 1935-5130 ) (eissn: 1935-5149 )
DOI: 10.1007/s11947-014-1329-3
Editorial:
Springer Verlag (Germany)
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1007/s11947-014-1329-3
Patrocinador:
Universitat Politecnica de Valencia PAID-06-09-2834
Generalitat Valenciana GV/2010/082
Ministerio de Educacion y Ciencia AGL2010-20694
Generalitat Valenciana
Tipo: Artículo

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