- -

A rapid and non-invasive method for authenticating the origin of pistachio samples by NIR spectroscopy and chemometrics

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

A rapid and non-invasive method for authenticating the origin of pistachio samples by NIR spectroscopy and chemometrics

Mostrar el registro completo del ítem

Vitale, R.; Bevilacqua, M.; Bucci, R.; Magrì, A.; Magri, A.; Marini, F. (2013). A rapid and non-invasive method for authenticating the origin of pistachio samples by NIR spectroscopy and chemometrics. Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems. 121:90-99. doi:10.1016/j.chemolab.2012.11.019

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/60344

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: A rapid and non-invasive method for authenticating the origin of pistachio samples by NIR spectroscopy and chemometrics
Autor:
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Estadística e Investigación Operativa Aplicadas y Calidad - Departament d'Estadística i Investigació Operativa Aplicades i Qualitat
Fecha difusión:
Resumen:
In this study, near-infrared spectroscopy coupled to chemometrics is used to build an analytical protocol to authenticate the origin of pistachio nuts (Pistacia vera L.), a high value-added food product. In particular, ...[+]
Palabras clave: Pistachio (Pistacia vera L.) nuts , Near infrared spectroscopy (NIR) , Classification , Partial least squares-discriminant analysis (PLS-DA) , Soft independent modeling of class analogies (SIMCA)
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems. (issn: 0169-7439 )
DOI: 10.1016/j.chemolab.2012.11.019
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.chemolab.2012.11.019
Tipo: Artículo

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem