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Properties and ageing behaviour of pea starch films as affected by blend with poly(Vinyl Alcohol)

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Properties and ageing behaviour of pea starch films as affected by blend with poly(Vinyl Alcohol)

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Cano Embuena, AI.; Fortunati, E.; Cháfer Nácher, MT.; Kenny, J.; Chiralt, A.; González Martínez, MC. (2015). Properties and ageing behaviour of pea starch films as affected by blend with poly(Vinyl Alcohol). Food Hydrocolloids. 48:84-93. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2015.01.008

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/62884

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Metadatos del ítem

Título: Properties and ageing behaviour of pea starch films as affected by blend with poly(Vinyl Alcohol)
Autor: Cano Embuena, Amalia Isabel Fortunati, Elena Cháfer Nácher, María Teresa Kenny, J.M. Chiralt, A. González Martínez, María Consuelo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Pea starch (S) and poly(vinyl alcohol) (PVA) blends with different ratios were produced in order to elucidate the possible advantages of blend films to overcome the common drawbacks of starch films. Starch, poly(vinyl ...[+]
Palabras clave: Crystallization , Glass transitions , Mechanical properties , Water vapour permeability , Microstructure , Polymer blends.
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Hydrocolloids. (issn: 0268-005X ) (eissn: 1873-7137 )
DOI: 10.1016/j.foodhyd.2015.01.008
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2015.01.008
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2010-20694/ES/FILMS Y RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES%2FBIODEGRADABLES, CON ACTIVIDAD ANTIMICROBIANA Y ANTIOXIDANTE, PARA USO ALIMENTARIO. UTILIZACION DE PROCESADO EN HUMEDO Y EN SECO/
info:eu-repo/grantAgreement/COST//FA1001/EU/The application of innovative fundamental food-structure-property relationships to the design of foods for health, wellness and pleasure/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support from the Spanish Ministerio de Economia y Competitividad throughout the project AGL2010-20694, co-financed with FEDER funds. Amalia Cano also thanks the Spanish Ministerio de ...[+]
Tipo: Artículo

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