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Non-Destructive Assessment of Mango Firmness and Ripeness Using a Robotic Gripper

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Non-Destructive Assessment of Mango Firmness and Ripeness Using a Robotic Gripper

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Blanes Campos, C.; Cortés López, V.; Ortiz Sánchez, MC.; Mellado Arteche, M.; Talens Oliag, P. (2015). Non-Destructive Assessment of Mango Firmness and Ripeness Using a Robotic Gripper. Food and Bioprocess Technology. 8(9):1914-1924. doi:10.1007/s11947-015-1548-2.

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/63047

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Título: Non-Destructive Assessment of Mango Firmness and Ripeness Using a Robotic Gripper
Autor:
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Rural y Agroalimentaria - Departament d'Enginyeria Rural i Agroalimentària
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The objective of the study was to evaluate the use of a robot gripper in the assessment of mango (cv. BOsteen^) firmness as well as to establish relationships between the nondestructive robot gripper measurements ...[+]
Palabras clave: Robot gripper , Non-destructive , Firmness , Ripening index , Mango
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Food and Bioprocess Technology. (issn: 1935-5130 ) (eissn: 1935-5149 )
DOI: 10.1007/s11947-015-1548-2
Editorial:
Springer Verlag (Germany)
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1007/s11947-015-1548-2
Descripción: The final publication is available at link.springer.com
Patrocinador:
MANI-DACSA RTA2012-00062-C04-02
MANI-DACSA RTA2012-00062-C04-03
Spanish Government (Ministerio de Economia y Competitividad) AICO/2015/122
Conselleria de Educacion, Cultura y Deporte, Generalitat Valenciana
Vicerectorat d'Investigacio, Universitat Politecnica de Valencia PAID-05-11-2745
Spanish Ministerio de Educacion, Cultura y Deporte FPU13/04202
Tipo: Artículo

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