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Physical and microstructural properties of biodegradable films based on pea starch and PVA

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Physical and microstructural properties of biodegradable films based on pea starch and PVA

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Cano Embuena, AI.; Cháfer Nácher, MT.; Chiralt, A.; González Martínez, MC. (2015). Physical and microstructural properties of biodegradable films based on pea starch and PVA. Journal of Food Engineering. 167(1):59-64. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.06.003

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/63049

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Título: Physical and microstructural properties of biodegradable films based on pea starch and PVA
Autor: Cano Embuena, Amalia Isabel Cháfer Nácher, María Teresa Chiralt, A. González Martínez, María Consuelo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The effect of storage time on the physical properties of pea starch (PS) and polyvinyl alcohol (PVA) films and their blend was studied to develop biodegradable packaging materials for food applications. To this ...[+]
Palabras clave: Barrier , Barrier, SEM, Mechanical, Pea starch, Gloss, Storage time , SEM , Mechanical , Pea starch , Gloss , Storage time
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 ) (eissn: 1873-5770 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2015.06.003
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.06.003
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2010-20694/ES/FILMS Y RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES%2FBIODEGRADABLES, CON ACTIVIDAD ANTIMICROBIANA Y ANTIOXIDANTE, PARA USO ALIMENTARIO. UTILIZACION DE PROCESADO EN HUMEDO Y EN SECO./
Agradecimientos:
The authors wish to acknowledge the finance support from the Spanish Ministerio de Economia y Competitividad throughout the project AGL2010-20694. Amalia Cano also thanks the Spanish Ministerio de Educacion, Cultura y ...[+]
Tipo: Artículo

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