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Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance in edible film formulations

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Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance in edible film formulations

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Randazzo, W.; Jiménez Belenguer, AI.; Settanni, L.; Perdones Montero, A.; Moschetti, M.; Palazzolo, E.; Guarrasi, V.... (2016). Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance in edible film formulations. Food Control. 59:750-758. doi:10.1016/j.foodcont.2015.06.057

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/66356

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Título: Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance in edible film formulations
Autor: Randazzo, Walter Jiménez Belenguer, Ana Isabel Settanni, Luca Perdones Montero, Ángela Moschetti, Marta Palazzolo, Eristanna Guarrasi, Valeria Vargas Colás, Mª Desamparados Germana, Maria Antonietta Moschetti, Giancarlo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The antimicrobial activity of eight essential oils (EOs) extracted from the fruit peel of Citrus genotypes (orange, mandarin and lemon) was evaluated against 76 strains of Listeria monocytogenes, previously isolated ...[+]
Palabras clave: Biopreservation , Citrus , Edible coating , Essential oils , GC/MS , Listeria monocytogenes
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Food Control. (issn: 0956-7135 ) (eissn: 1873-7129 )
DOI: 10.1016/j.foodcont.2015.06.057
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2015.06.057
Agradecimientos:
WR was supported by the "Student Mobility for Placement - SMP" grant of the EU Life Learning Program. The authors thank the "Azienda Sperimentale Palazzelli C.R.A. - Centro di ricerca per l'agrumicoltura e le colture ...[+]
Tipo: Artículo

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