Resumen:
|
[EN] In recent years, organic agriculture has increased its importance owing to the raising
-
awareness of consumers and institutions regarding its environmental and health
benefits. The chili pepper ...[+]
[EN] In recent years, organic agriculture has increased its importance owing to the raising
-
awareness of consumers and institutions regarding its environmental and health
benefits. The chili pepper is one of the most important cr
ops around the world and it is
consumed in diverse ways, providing an important amount of bioactive compounds in
the process. This compounds have been proven to have positive health effects. Due to
a scarcity of peppers behaviour under organic cultivation
studies the effects of this
practice on the antioxidant compounds are still unknown. The aim of this study is to
evaluate different varieties under organic and conventional cultivation, allowing
comparisons between cultivation methods,
ripening stages
and
varieties antioxidants
levels, including interactions between factors. A significance difference was observed for
all main factors. An exhaustive analysis demonstrated that genotype was the most
important factor in terms of variation. No significant differ
ences were observed between
cultivation methods or ripening stages, nevertheless the evaluation of genotype
cultivation method analysis identified genotypes that may be used for breeding under
organic conditions
[-]
[ES] El pimiento (Capsicum annuum) es una de las hortalizas más ricas en compuestos bioactivos. Asimismo, las variedades tradicionales representan un acervo genético extraordinario sobre el que identificar materiales con: ...[+]
[ES] El pimiento (Capsicum annuum) es una de las hortalizas más ricas en compuestos bioactivos. Asimismo, las variedades tradicionales representan un acervo genético extraordinario sobre el que identificar materiales con: i) altos niveles de antioxidantes como la vitamina C, polifenoles, carotenoides, etc. y ii) con buena adaptación a condiciones de cultivo de bajos insumos. El objetivo de este trabajo fin de master es realizar un ensayo comparativo, cultivo ecológico vs.
cultivo convencional, de una colección de variedades tradicionales de pimiento sobre la que estudiar el efecto de la variedad, el sistema de cultivo y la interacción de ambos factores sobre el contenido de compuestos bioactivos, tanto en fruto maduro como inmaduro (los dos estados comerciales de esta hortaliza). También se procederá a identificar aquellos genotipos que presentan niveles más altos de estos compuestos en cultivo ecológico para fruto maduro y/o inmaduro.
[-]
[CA]
En els darrers anys, el cultiu ecològic ha guanyat importància degut a la consci
enciació
del consumidor i les institucions sobre els seus beneficis pel medi ambient i la salut
humana. El pebrot ...[+]
[CA]
En els darrers anys, el cultiu ecològic ha guanyat importància degut a la consci
enciació
del consumidor i les institucions sobre els seus beneficis pel medi ambient i la salut
humana. El pebrot es un dels cultius més importants arreu del món, consumit de
diverses formes, proporciona una quantitat important de compostos bioactius amb
a
ctivitat antioxidant, que han demostrat tenir efectes positius per la salut. Degut a la falta
d’estudis sobre el comportament del pebrot en sistemes de cultiu ecològic, es desconeix
l’efecte d’aquest tractament sobre els compostos antioxidants. Aquest estu
di avalua
diferents accessions de pebrot en sistemes de cultiu ecològic i convencional, fent
possible comparar el comportament d’ambdós antioxidants d’interès entre tractaments,
estats de maduresa i varietats, així com les interaccions entre aquests. Es va
observa
r
que tots els factors van ser significatius de manera general, un anàlisi més exhaustiu va
demostrar que el principal factor que contribueix a la variació va ser l’entrada utilitzada.
No es van observar diferències significatives entre els resul
tats obtinguts en ambdós
tipus de cultiu així com estats de maduresa, no obstant observant la interacció del
genotip
sistema de cultiu es van trobar diferències entre algunes varietats, fent
-
les
susceptibles de ser utilitzades en programes de millora per
al cultiu ecològic
[-]
|