- -

Compostable properties of antimicrobial bioplastics based on cinnamaldehyde cross-linked gliadins

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Compostable properties of antimicrobial bioplastics based on cinnamaldehyde cross-linked gliadins

Mostrar el registro completo del ítem

Balaguer-Grimaldo, MDLP.; Villanova, J.; Cesar, G.; Gavara Clemente, R.; Hernández-Muñoz, P. (2015). Compostable properties of antimicrobial bioplastics based on cinnamaldehyde cross-linked gliadins. Chemical Engineering Journal. 262:447-455. https://doi.org/10.1016/j.cej.2014.09.099

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79227

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Compostable properties of antimicrobial bioplastics based on cinnamaldehyde cross-linked gliadins
Autor: Balaguer-Grimaldo, María De La Paz Villanova, Joan Cesar, Guy GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Hernández-Muñoz , Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The disintegration, biodegradation and ecotoxicity of cross-linked wheat gliadin films with antimicrobial properties were assessed under controlled composting conditions. Gliadins were chemically modified with different ...[+]
Palabras clave: Compostable , Biodegradable , Disintegration , Ecotoxicity , Active packaging , Protein films
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Chemical Engineering Journal. (issn: 1385-8947 ) (eissn: 1873-3212 )
DOI: 10.1016/j.cej.2014.09.099
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.cej.2014.09.099
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-39920-C03-01/ES/NUEVOS SISTEMAS POLIMERICOS ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS SENSIBLES AL DETERIORO MICROBIOLOGICO Y OXIDATIVO/
Agradecimientos:
The authors wish to thank the Spanish Ministry of Science and Innovation for financial support through project AGL2012-39920-C03-01 and Mari Pau Balaguer's pre-doctoral FPI fellowship.
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem