- -

Incorporation of hydroxypropyl-beta-cyclodextrins into chitosan films to tailor loading capacity for active aroma compound carvacrol

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Incorporation of hydroxypropyl-beta-cyclodextrins into chitosan films to tailor loading capacity for active aroma compound carvacrol

Mostrar el registro completo del ítem

Higueras-Contreras, L.; Lopez-Carballo, G.; Gavara Clemente, R.; Hernandez Muñoz, MP. (2015). Incorporation of hydroxypropyl-beta-cyclodextrins into chitosan films to tailor loading capacity for active aroma compound carvacrol. Food Hydrocolloids. 43:603-611. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2014.07.017

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79230

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Incorporation of hydroxypropyl-beta-cyclodextrins into chitosan films to tailor loading capacity for active aroma compound carvacrol
Autor: Higueras-Contreras, Laura Lopez-Carballo, Gracia GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Hernandez Muñoz, Maria Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Chitosan incorporating hydroxypropyl-beta-cyclodextrins and glycerol films capable of modulating loading capacity and release of carvacrol have been developed. Films were obtained by casting and conditioned at different ...[+]
Palabras clave: Chitosan , Hydroxypropyl-beta-cyclodextrins , Carvacrol , Loading and release , Antimicrobial films
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Food Hydrocolloids. (issn: 0268-005X ) (eissn: 1873-7137 )
DOI: 10.1016/j.foodhyd.2014.07.017
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2014.07.017
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-39920-C03-01/ES/NUEVOS SISTEMAS POLIMERICOS ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS SENSIBLES AL DETERIORO MICROBIOLOGICO Y OXIDATIVO/
Agradecimientos:
The authors acknowledge financial support from the Spanish Ministry of Economy and Competitiveness (MINECO, AGL2012-39920-C03-01 project). Laura Higueras thanks the Spanish National Research Council for a JAE-PreDoc Fellowship.[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem