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Antimicrobial packaging of chicken fillets based on the release of carvacrol from chitosan/cyclodextrin films

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Antimicrobial packaging of chicken fillets based on the release of carvacrol from chitosan/cyclodextrin films

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Higueras, L.; López Carballo, G.; Hernandez Muñoz, MP.; Catala, R.; Gavara Clemente, R. (2014). Antimicrobial packaging of chicken fillets based on the release of carvacrol from chitosan/cyclodextrin films. International Journal of Food Microbiology. 188:53-59. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2014.07.018

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79722

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Título: Antimicrobial packaging of chicken fillets based on the release of carvacrol from chitosan/cyclodextrin films
Autor: Higueras, Laura López Carballo, Gracia Hernandez Muñoz, Maria Pilar Catala, Ramón GAVARA CLEMENTE, RAFAEL
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Chitosan/cyclodextrin films (CS:CD) incorporating carvacrol were obtained by casting, and conditioned at 23 degrees C and 75% relative humidity prior to being immersed in liquid carvacrol until they reached sorption ...[+]
Palabras clave: Chitosan films , Hydroxypropyl-beta-cyclodextrins , Carvacrol , Antimicrobial active packaging , Controlled release , Chicken
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
International Journal of Food Microbiology. (issn: 0168-1605 ) (eissn: 1879-3460 )
DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2014.07.018
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2014.07.018
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-39920-C03-01/ES/NUEVOS SISTEMAS POLIMERICOS ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS SENSIBLES AL DETERIORO MICROBIOLOGICO Y OXIDATIVO/
info:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/212544/EU/Natural Antimicrobials For Innovative and Safe Packaging/
Agradecimientos:
The authors are grateful for financial support from the Spanish Ministry of Science and Innovation (project AGL2012-39920-C03-01), EU (Nafispack project 212544) and CSIC/European Social Fund (JAE-Predoc, L.H. fellowship), ...[+]
Tipo: Artículo

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