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Functional properties and antifungal activity of films based on gliadins containing cinnamaldehyde and natamycin

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Functional properties and antifungal activity of films based on gliadins containing cinnamaldehyde and natamycin

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Balaguer, MP.; Fajardo, P.; Gartner, H.; Gómez Estaca, J.; Gavara Clemente, R.; Almenar, E.; Hernandez Muñoz, MP. (2014). Functional properties and antifungal activity of films based on gliadins containing cinnamaldehyde and natamycin. International Journal of Food Microbiology. 173:62-71. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.12.013

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79723

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Título: Functional properties and antifungal activity of films based on gliadins containing cinnamaldehyde and natamycin
Autor: Balaguer, Mari Pau Fajardo, Paula Gartner, Hunter Gómez Estaca, Joaquin GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Almenar, Eva Hernandez Muñoz, Maria Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Gliadin films cross-linked with cinnamaldehyde (1.5, 3, and 5%) and incorporated with natamycin (0.5%) were prepared by casting, and their antifungal activity, water resistance, and barrier properties were characterized. ...[+]
Palabras clave: Bioplastics , Natural antimicrobials , Antifungal properties , Active packaging , Cheese
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
International Journal of Food Microbiology. (issn: 0168-1605 ) (eissn: 1879-3460 )
DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2013.12.013
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.12.013
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
Agradecimientos:
The authors would like to thank the Spanish Ministry of Science and Innovation (Projects AGL2009-08776 and Mari Pau Balaguer pre-doctoral FPI fellowship) and Xunta de Galicia (Plan Galego de Investigacion, Desenvolvemento ...[+]
Tipo: Artículo

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