- -

Modifications induced by the addition of a nanoclay in the functional and active properties of an EVOH film containing carvacrol for food packaging

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Modifications induced by the addition of a nanoclay in the functional and active properties of an EVOH film containing carvacrol for food packaging

Mostrar el registro completo del ítem

Cerisuelo Ferriols, JP.; Alonso, J.; Aucejo, S.; Gavara Clemente, R.; Hernandez Muñoz, MP. (2012). Modifications induced by the addition of a nanoclay in the functional and active properties of an EVOH film containing carvacrol for food packaging. Journal of Membrane Science. 423:247-256. https://doi.org/10.1016/j.memsci.2012.08.021

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79786

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Modifications induced by the addition of a nanoclay in the functional and active properties of an EVOH film containing carvacrol for food packaging
Autor: Cerisuelo Ferriols, Josep Pascual Alonso, José Aucejo, Susana GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Hernandez Muñoz, Maria Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] A nanoclay/EVOH composite has been developed to retard the release of a volatile antimicrobial from an EVOH film with application in active packaging. Concretely, 2% of bentonite nanoclay was added to the EVOH-29 ...[+]
Palabras clave: Active packaging , Antimicrobial , Carvacrol , EVOH , Nanocomposite , Bentonite nanoclay
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Journal of Membrane Science. (issn: 0376-7388 ) (eissn: 1873-3123 )
DOI: 10.1016/j.memsci.2012.08.021
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.memsci.2012.08.021
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
info:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/212544/EU/Natural Antimicrobials For Innovative and Safe Packaging/
Agradecimientos:
The authors thank the Spanish Ministry of Science and Innovation (project AGL2009-08776), EU (Nafispack project 212544), and Generalitat Valenciana (J.P.C. fellowship) for financial support and Mr. Karel Clapshaw (translation ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem