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Active films based on cocoa extract with antioxidant, antimicrobial and biological applications

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Active films based on cocoa extract with antioxidant, antimicrobial and biological applications

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Calatayud, M.; López De Dicastillo Bergamo, AC.; López Carballo, G.; Vélez, D.; Hernandez Muñoz, MP.; Gavara Clemente, R. (2013). Active films based on cocoa extract with antioxidant, antimicrobial and biological applications. Food Chemistry. 139(1-4):51-58. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.01.097

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79901

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Metadatos del ítem

Título: Active films based on cocoa extract with antioxidant, antimicrobial and biological applications
Autor: Calatayud, Marta López de Dicastillo Bergamo, Ana Carolina López Carballo, Gracia Vélez, Dinoraz Hernandez Muñoz, Maria Pilar GAVARA CLEMENTE, RAFAEL
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Novel films of ethylene-vinyl alcohol copolymer (EVOH) containing flavonoid-rich cocoa were developed. To understand their potential application as active packaging material, antioxidant and antimicrobial properties ...[+]
Palabras clave: Active packaging , Antioxidant release , Antimicrobial film , Caco-2 cells , Cocoa , EVOH
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Food Chemistry. (issn: 0308-8146 ) (eissn: 1873-7072 )
DOI: 10.1016/j.foodchem.2013.01.097
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.01.097
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//CSD2007-00063/ES/Nuevos Ingredientes de Alimentos Funcionales para Mejorar la Salud/
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AGL2006-02176/ES/MATERIALES POLIMERICOS HIDROFILICOS CON CAPACIDAD PARA LA LIBERACION O RETENCION DE COMPUESTOS ACTIVOS. DESARROLLO Y CARACTERIZACION DE SU EFECTIVIDAD COMO MATERIALES PARA EL ENVASADO ACTIVO DE ALIME/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support of the Spanish Ministry of Science and Innovation, Projects AGL2006-02176, AGL2009-08776 and Fun-C-Food CSD2007-00063, and the C. L-d-D fellowship (FPU program). Karel Clapshaw ...[+]
Tipo: Artículo

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