- -

The risks of success in quality vegetable markets: Possible genetic erosion in Marmande tomatoes (Solanum lycopersicum L.) and consumer dissatisfaction

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

The risks of success in quality vegetable markets: Possible genetic erosion in Marmande tomatoes (Solanum lycopersicum L.) and consumer dissatisfaction

Mostrar el registro completo del ítem

Casals, J.; Pascual Bañuls, L.; Cañizares Sales, J.; Cebolla Cornejo, J.; Casañas, F.; Nuez Viñals, F. (2011). The risks of success in quality vegetable markets: Possible genetic erosion in Marmande tomatoes (Solanum lycopersicum L.) and consumer dissatisfaction. Scientia Horticulturae. 130(1):78-84. doi:10.1016/j.scienta.2011.06.013

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/80808

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: The risks of success in quality vegetable markets: Possible genetic erosion in Marmande tomatoes (Solanum lycopersicum L.) and consumer dissatisfaction
Autor: Casals, Joan Pascual Bañuls, Laura Cañizares Sales, Joaquín Cebolla Cornejo, Jaime Casañas, Francesc Nuez Viñals, Fernando
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Conservación y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana - Institut Universitari de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Following consumer complaints about the quality of modern varieties of tomato, landraces have strengthened their quality markets. In Spain, two tomato landraces, 'Montserrat' and 'Pera Girona', are grown in contiguous ...[+]
Palabras clave: AFLP , Fruit morphology , Intra-landrace diversity , Sensory profile , Solanum lycopersicum L. , Agronomy , Food market , Food quality , Fruit , Fruit production , Genetic variation , Morphology , Polymorphism , Risk assessment , Sensory system , Species diversity , Spain , Lycopersicon esculentum , Pera , Solanum
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Scientia Horticulturae. (issn: 0304-4238 ) (eissn: 1879-1018 )
DOI: 10.1016/j.scienta.2011.06.013
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.scienta.2011.06.013
Agradecimientos:
This work was granted by the Departament d'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural (DAR) de la Generalitat de Catalunya.
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem