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Acoustically assisted supercritical CO2 extraction of cocoa butter: Effects on kinetics and quality

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Acoustically assisted supercritical CO2 extraction of cocoa butter: Effects on kinetics and quality

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Rodríguez, Ó.; Ortuño Cases, C.; Simal Florindo, S.; Benedito Fort, JJ.; Femenia, A.; Roselló Matas, C. (2014). Acoustically assisted supercritical CO2 extraction of cocoa butter: Effects on kinetics and quality. Journal of Supercritical Fluids. 94:30-37. https://doi.org/10.1016/j.supflu.2014.06.017

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/81090

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Título: Acoustically assisted supercritical CO2 extraction of cocoa butter: Effects on kinetics and quality
Autor: Rodríguez, Óscar Ortuño Cases, Carmen Simal Florindo, Susana Benedito Fort, José Javier Femenia, Antoni Roselló Matas, Carmen
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The effect of high power ultrasound (US) application and pressure on the supercritical fluid extraction (SFE) kinetics of cocoa butter and on characteristics of the extracted cocoa butter (fatty acids composition, ...[+]
Palabras clave: Supercritical extraction , Power ultrasounds , Cocoa butter , Weibull model , Antioxidant activity , Polyphenol content
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Journal of Supercritical Fluids. (issn: 0896-8446 ) (eissn: 1872-8162 )
DOI: 10.1016/j.supflu.2014.06.017
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.supflu.2014.06.017
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//DPI2009-14549-C04-02/ES/Estudio Del Efecto De Los Ultrasonidos De Potencia Sobre Procesos De Transferencia De Materia: Implicaciones Sobre La Calidad Final De Vegetales Procesados/ /
info:eu-repo/grantAgreement/Govern de les Illes Balears//57%2F2011/ES/Enginyeria d'Aliments/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-34627/ES/OBTENCION DE INGREDIENTES FUNCIONALES A PARTIR DE ALOE VERA Y SUBPRODUCTOS AGROALIMENTARIOS. APLICACION DE ULTRASONIDOS DE POTENCIA/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//DPI2012-37466-C03-02/ES/APLICACION DE LOS ULTRASONIDOS DE POTENCIA EN LA INTENSIFICACION DE PROCESOS DE SECADO A BAJA TEMPERATURA. MATERIA PRIMA Y EFICACIA DEL PROCESO/
Agradecimientos:
The authors would like to acknowledge the Spanish Government (MICINN), and European Regional Development Fund (FEDER), the European Social Fund (FSE) and the Govern de les Illes Balears for their financial support ...[+]
Tipo: Artículo

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