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A potentiometric electronic tongue for the discrimination of honey according to the botanical origin. Comparison with traditional methodologies: Physicochemical parameters and volatile profile

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A potentiometric electronic tongue for the discrimination of honey according to the botanical origin. Comparison with traditional methodologies: Physicochemical parameters and volatile profile

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Escriche Roberto, MI.; Kadar, MA.; Doménech Antich, EM.; Gil Sánchez, L. (2012). A potentiometric electronic tongue for the discrimination of honey according to the botanical origin. Comparison with traditional methodologies: Physicochemical parameters and volatile profile. Journal of Food Engineering. 109(3):449-456. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.10.036

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/82825

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Título: A potentiometric electronic tongue for the discrimination of honey according to the botanical origin. Comparison with traditional methodologies: Physicochemical parameters and volatile profile
Autor: Escriche Roberto, Mª Isabel Kadar, Melinda Andreea Doménech Antich, Eva Mª Gil Sánchez, Luís
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería del Diseño - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The effectiveness of a potentiometric electronic tongue, made of various metals and metallic compounds was evaluated for the differentiation of honey in three different states: raw, liquefied and pasteurized. Principal ...[+]
Palabras clave: Electronic tongue , Honey , Melissopalynological analysis , Physicochemical parameters , Volatile compounds , Ag electrode , PLS analysis , Potentiometric electrode , Potentiometric electronic tongue , Traditional methodologies , Volatile profile , Electrodes , Food products , Metallic compounds , Neural networks , Potentiometers (electric measuring instruments) , Principal component analysis , Reaction kinetics , Volatile organic compounds , Electronic tongues
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2011.10.036
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.10.036
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//MAT2009-14564-C04-02/ES/Aproximacion Al Biomimetismo Usando Lenguas Electronicas Y Narices Para La Deteccion De Explosivos Y Agentes Nerviosos/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//GV%2F2007%2F244/ES/ESTUDIO DE LOS FACTORES DE CALIDAD CARACTERISTICOS DE LA MIEL DE AZAHAR DE LA COMUNIDAD VALENCIANA/
info:eu-repo/grantAgreement/UPV//PAID-05-08-3703/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support of: the Spanish Government (project MAT2009-14564-C04-02), the Valencian Regional Ministry of Business Education and Science (project CV2007-244) and the Universidad Politecnica ...[+]
Tipo: Artículo

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