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Effect of acetaldehyde addition on the phenolic substances and volatile compounds of red Tempranillo wines

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Effect of acetaldehyde addition on the phenolic substances and volatile compounds of red Tempranillo wines

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Aleixandre-Tudó, JL.; Lizama Abad, V.; Alvarez Cano, MI.; Nieuwoudt, H.; García Esparza, MJ.; Aleixandre Benavent, JL.; Du Toit, WJ. (2016). Effect of acetaldehyde addition on the phenolic substances and volatile compounds of red Tempranillo wines. Australian Journal of Grape and Wine Research. 22(2):205-214. https://doi.org/10.1111/ajgw.12203

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/87343

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Title: Effect of acetaldehyde addition on the phenolic substances and volatile compounds of red Tempranillo wines
Author: Aleixandre-Tudó, José Luis Lizama Abad, Victoria Alvarez Cano, María Inmaculada Nieuwoudt, Hélène García Esparza, Mª José Aleixandre Benavent, José Luís Du Toit, Wessel J.
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Issued date:
Abstract:
[EN] Background and Aims: The introduction of controlled amounts of oxygen into red wines influences the composition of the phenolic substances and volatiles, and therefore the sensory properties of the wines. The main aim ...[+]


[ES] Se presenta en este trabajo el efecto de la introducción de cantidades controladas de oxígeno en la composición de las sustancias fenólicas y volátiles y, por tanto, en las propiedades sensoriales de los vinos. El ...[+]
Subjects: Envejecimiento en madera , Volatiles , Sustancias fenólicas , OPLS-DA , Acetaldehído
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
Source:
Australian Journal of Grape and Wine Research. (issn: 1322-7130 ) (eissn: 1755-0238 )
DOI: 10.1111/ajgw.12203
Publisher:
Wiley
Publisher version: http://dx.doi.org/ 10.1111/ajgw.12203
Project ID:
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AGL2006-10723-C02-02/ES/INFLUENCIA DE LOS FENOMENOS DE COPIGMENTACION EN LA CALIDAD DE LA UVA Y EL VINOCV. TEMPRANILLO. INTERACCION ENTRE LAS TECNICAS DE MACERACION Y LA ADICION PRE- Y POST-FERMENTATIVA DE COPIGMENTOS/
Thanks:
The research was financially supported by the Spanish Government (AGL 2006-10723-C02-02), which the authors gratefully acknowledge.
Type: Artículo

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