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Study of the release of limonene present in chitosan films enriched with bergamot oil in food simulants

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Study of the release of limonene present in chitosan films enriched with bergamot oil in food simulants

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Sánchez González, L.; Cháfer Nácher, MT.; González Martínez, MC.; Chiralt, A.; Desobry, S. (2011). Study of the release of limonene present in chitosan films enriched with bergamot oil in food simulants. Journal of Food Engineering. 105(1):138-143. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.02.016

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/97805

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Metadatos del ítem

Título: Study of the release of limonene present in chitosan films enriched with bergamot oil in food simulants
Autor: Sánchez González, Laura Cháfer Nácher, María Teresa González Martínez, María Consuelo Chiralt, A. Desobry, Stéphane
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Chitosan films containing different concentrations of bergamot oil (BO) were obtained and the migration of limonene, the major oil component, to five liquid food simulants (aqueous solutions with 0%, 10%, 50% and 95% ...[+]
Palabras clave: Citrus oil , Release , Polarity , Solubility
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2011.02.016
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.02.016
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AP2006-0026/ES/AP2006-0026/
Agradecimientos:
The author L. Sanchez-Gonzalez thanks the Ministerio de Educacion y Ciencia (Spain) for a FPU Grant (AP2006-026).
Tipo: Artículo

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