Peiró Signes, Angel; Miret Pastor, Luis Gaspar; Antonino Galati; Segarra-Oña, Marival(Frontiers Media SA, 2022-07-22)
[EN] Customers' attention to sustainability labels in fishery and aquaculture products (FAPs) has been increasing in the last decades, and the industry has adapted to this growing interest by adopting fish ecolabels. ...
Peiró Signes, Angel; Trull Domínguez, Óscar; Segarra Oña, María del Val; Miret Pastor, Luis Gaspar(Editorial Universitat Politècnica de València, 2019-09-30)
[EN] In this work we describe the design and result of the application of an Experimental Learning Activity. Using the process of preparing a recipe, we developed an activity aimed at illustrating students control plan and ...
[EN] Purpose The purpose of this study was to investigate the role of consumer altruism and other socio-cultural factors in predicting how much attention consumers pay to seafood eco-labels. Design/methodology/approach The ...
Pla Cerdá, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2018-11-09)
Aquest treball pretén estudiar el valor de les rutes literàries com a productes turístics. Les rutes literàries apareixen com un producte de l anomenat turisme literari, que podríem englobar dins del conegut com turisme ...
Segarra Oña, María del Val; Peiró Signes, Angel; Rohit Verma; Miret Pastor, Luis Gaspar(SAGE Publications (UK and US), 2012-01)
[EN] The capacity to generate value-added services in order to acquire and retain loyal clients is one of the challenges facing the hospitality sector. For this reason and because of economic realities and government ...
Peiró Signes, Angel; Segarra Oña, María del Val; Miret Pastor, Luis Gaspar; Verma, Rohit(Iasi, Romania; Gheorghe Asachi Technical University of Iasi, 2011-12)
[EN] This paper links two theoretical constructs underpinned by sustainable values, management of sustainable development and ecoinnovation.
The first one becomes a crucial process and adds competitive value and, the ...
Alberca Lara, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2021-10-21)
[EN] Past economic crises, especially the financial one in 2007-2008, have shown the unsustainability of the consumer capitalist system that prevails today.
In this context, the so-called collaborative economy was born ...
Berriel Rivera, Héctor Israel(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] En España el sector del turismo, hasta el año 2019, era el sector que más aportaba al PIB con un 14,9% del total y, dentro de este sector, un factor muy importante era la hostelería. Así, la hostelería creaba mucha ...
Peiró Signes, Angel; Miret Pastor, Luis Gaspar; Segarra-Oña, Marival(Elsevier, 2020-07)
[EN] Fisheries and aquaculture are incorporating environmental management system (EMS) tools and certified sus- tainable products as part of their strategic priorities. Firms have different ways to certify their environmental ...
Flores Velásquez, Jefrey Josuha(Universitat Politècnica de València, 2019-10-29)
[ES] Después de 25 años de la implantación del Campus de Gandía de la Universitat Politècnica de València en la ciudad de Gandía es lógico pensar que se trata de una de las instituciones más importantes de la ciudad y de ...
Sarrión Garrigós, Ana Isabel(Universitat Politècnica de València, 2020-10-14)
[ES] La despoblación es uno de los problemas más importantes que existen actualmente en las zonas rurales y de interior en España. En este sentido, la comarca de La Canal de Navarrés es una región en riesgo de convertirse ...
Miret Pastor, Luis Gaspar; Peiró Signes, Angel; Segarra Oña, María del Val; Herrera Racionero, Paloma(Elsevier, 2014-05)
[EN] Sustainability and fishery must be a linked concept when considering the future of the natural resources. The environmental impacts of global seafood production and the effects of the intensive exploitation of our ...
Bosch Ros, Carles Macià(Universitat Politècnica de València, 2021-10-19)
[CA] El turisme a la Comunitat Valenciana ha patit un destacat creixement durant els
darrers anys. A part del turisme de sol i platja, hem mantés l’influencia dels
diferents tipus de turisme com el cultural, rural, ...
Meri Daviu, Natalia(Universitat Politècnica de València, 2020-09-15)
[ES] La conciencia sobre los graves problemas medioambientales está llevando a una creciente preocupación sobre el futuro del planeta. Uno de los factores cruciales que favorece el crecimiento de esta preocupación es la ...
Borrás Nieto, Enrique(Universitat Politècnica de València, 2022-01-12)
[ES] El cambio climático puede afectar al turismo y en especial al turismo de¿ sol y playa. Entre las razones estaría el aumento de la temperatura con todo lo que ello conlleva, por ejemplo, enfermedades de la piel. Otros ...
Muñoz Menasalvas, Javier(Universitat Politècnica de València, 2020-01-14)
El objetivo principal de este proyecto es conocer el impacto socio-económico que
tiene el Campus de Gandía de la Universitat Politècnica de Valencia en la comarca
de la Safor como centro receptor de estudiantes, ...
Miret Pastor, Luis Gaspar; Herrera Racionero, Paloma; Buigues Ortolá, Cristina(Centre International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéennes - CIHEAM, 2014-12)
[EN] Traditional fishing on the Spanish Mediterranean coast is at a critical juncture. The sector is facing an
environmental, economic and social crisis that is threatening its survival. Overexploitation of fish
stocks, ...
Cabiedes Miragaya, Laura; Miret Pastor, Luis Gaspar(Universitat Autonoma de Barcelona, 2019-03)
[ES] La restauración es una parte fundamental del turismo. Sin embargo, existen pocos trabajos
cuantitativos ya que es un sector difícil de estudiar. El objetivo de este artículo es analizar las
posibilidades de análisis ...