- -

Effect of saffron (Crocus sativus L.) enrichment on antioxidant and sensorial properties of wheat flour pasta

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Effect of saffron (Crocus sativus L.) enrichment on antioxidant and sensorial properties of wheat flour pasta

Mostrar el registro completo del ítem

Armellini, R.; Peinado Pardo, I.; Pittia, P.; Scampicchio, M.; Heredia Gutiérrez, AB.; Andrés Grau, AM. (2018). Effect of saffron (Crocus sativus L.) enrichment on antioxidant and sensorial properties of wheat flour pasta. Food Chemistry. 254:55-63. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.174

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/115883

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Effect of saffron (Crocus sativus L.) enrichment on antioxidant and sensorial properties of wheat flour pasta
Autor: Armellini, Rita Peinado Pardo, Irene Pittia, Paola Scampicchio, M. Heredia Gutiérrez, Ana Belén Andrés Grau, Ana María
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Fecha de fin de embargo: 2019-07-15
Resumen:
[EN] Saffron, used in cookery as a flavouring and colouring agent, is well-known for its antioxidant and beneficial health properties. In the present work, the effect of saffron addition (0-control, 0.1, 0.2 and 0.4%, w/w) ...[+]
Palabras clave: Saffron , Crocins , Pasta formulation , Antioxidants , Sensory evaluation
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Chemistry. (issn: 0308-8146 )
DOI: 10.1016/j.foodchem.2018.01.174
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.174
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/Comune di Bolzano//1472, 07.10.2013/
Agradecimientos:
Authors are thankful to the Province of Bolzano for financial support (Landesregierung mittels Beschluss Nr. 1472, 07.10.2013) and also the Research Institute for Food Research and Development at the Universitat Politecnica ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem