- -

Bioavailability of freeze-dried and spray-dried grapefruit juice vitamin C

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Bioavailability of freeze-dried and spray-dried grapefruit juice vitamin C

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.author Camacho Vidal, Mª Mar es_ES
dc.contributor.author Igual Ramo, Marta es_ES
dc.contributor.author Martínez-Lahuerta, Juan José es_ES
dc.contributor.author Martínez Navarrete, Nuria es_ES
dc.date.accessioned 2019-02-12T08:30:43Z
dc.date.available 2019-02-12T08:30:43Z
dc.date.issued 2018-09-07
dc.identifier.isbn 9788490486887
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/116634
dc.description.abstract [EN] An alternative as to offer higher stable and easy handling than fresh fruit is in powdered form, as long as the process used to obtain it ensures a high quality product. The objective of this study was to compare the bioavailability of the vitamin C of a juice prepared from powdered grapefruit obtained by freeze-drying and by spray-drying. A trial was conducted with 11 healthy volunteers. A relative increase of 1,4 – 25,8 % of blood serum vitamin C concentration was quantified after juices intake, with no significant differences (p>0.05) due to the process used to obtain the powder. K es_ES
dc.description.sponsorship The authors thank the Ministerio de Economía y Competitividad for the financial support given through the Project AGL 2012-39103. es_ES
dc.format.extent 9 es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Editorial Universitat Politècnica de València es_ES
dc.relation.ispartof IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Drying es_ES
dc.subject Dehydration es_ES
dc.subject Dewatering es_ES
dc.subject Emerging technologies es_ES
dc.subject Products quality es_ES
dc.subject Process control es_ES
dc.subject Environmental es_ES
dc.subject Evaporation es_ES
dc.subject Sublimation es_ES
dc.subject Diffusion es_ES
dc.subject Energy es_ES
dc.subject Intensification es_ES
dc.subject Vitamin C es_ES
dc.subject Bioavailability in humans es_ES
dc.subject Grapefruit powder es_ES
dc.subject Freezedrying es_ES
dc.subject Spray-drying es_ES
dc.title Bioavailability of freeze-dried and spray-dried grapefruit juice vitamin C es_ES
dc.type Capítulo de libro es_ES
dc.type Comunicación en congreso es_ES
dc.identifier.doi 10.4995/IDS2018.2018.7478
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-39103/ES/EFECTO DEL PROCESADO EN LA CALIDAD DEL POMELO EN POLVO Y EN LA BIODISPONIBILIDAD DE SUS COMPONENTES FUNCIONALES/ es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural es_ES
dc.description.bibliographicCitation Camacho Vidal, MM.; Igual Ramo, M.; Martínez-Lahuerta, JJ.; Martínez Navarrete, N. (2018). Bioavailability of freeze-dried and spray-dried grapefruit juice vitamin C. En IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings. Editorial Universitat Politècnica de València. 819-826. https://doi.org/10.4995/IDS2018.2018.7478 es_ES
dc.description.accrualMethod OCS es_ES
dc.relation.conferencename 21st International Drying Symposium es_ES
dc.relation.conferencedate Septiembre 11-14, 2018 es_ES
dc.relation.conferenceplace Valencia, Spain es_ES
dc.relation.publisherversion http://ocs.editorial.upv.es/index.php/IDS/ids2018/paper/view/7478 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 819 es_ES
dc.description.upvformatpfin 826 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.relation.pasarela OCS\7478 es_ES
dc.contributor.funder Ministerio de Economía y Competitividad es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem