- -

The relevance of protected designation of origin like quality indicators for the consumer behaviour. The case of olive oil from Bajo Aragon

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

The relevance of protected designation of origin like quality indicators for the consumer behaviour. The case of olive oil from Bajo Aragon

Show simple item record

Files in this item

dc.contributor.author Espejel, Joel es_ES
dc.contributor.author Fandos, Carmina es_ES
dc.contributor.author Flavián, Carlos es_ES
dc.coverage.spatial east=-0.18696439999996528; north=40.9989087; name=Alcanyís, 44600, Teruel, Espanya es_ES
dc.date.accessioned 2019-03-04T11:26:13Z
dc.date.available 2019-03-04T11:26:13Z
dc.date.issued 2011-10-14
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/117617
dc.description.abstract [EN] In this paper we analyze the influence of satisfaction towards a food product with Protected Denomination of Origin (PDO) on loyalty and consumers’ buying intention. The results show the importance that the consumers allowance towards the links as the origin, territory, raw materials, know how, and the strict controls by the PDO Regulatory Council. All these aspects, concern in the determination of the perceived quality of the above mentioned PDO food products. In fact, these findings suppose a major feelings satisfaction and loyalty as well as of a major predisposition to continue buying the olive oil from Bajo Aragon (Spain). es_ES
dc.description.abstract [ES] Este trabajo analiza la influencia de la satisfacción del consumidor hacia un producto alimenticio con Denominación de Origen Protegida (DOP) sobre la lealtad e intención de compra que manifiestan los consumidores. Los resultados muestran la importancia que otorgan los consumidores hacia los vínculos como el origen, el territorio, las materias primas y el saber hacer junto con los estrictos controles a los que son sometidos por los consejos reguladores a los que pertenecen las DOP, en la determinación de la calidad alimentaria percibida de dichos productos. Todo ello supone una mayor conformación de los sentimientos de satisfacción y lealtad así como de una mayor predisposición a seguir comprando el aceite de oliva del Bajo Aragón. es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Denominación de origen protegida es_ES
dc.subject Intención de compra es_ES
dc.subject Lealtad es_ES
dc.subject Satisfacción es_ES
dc.subject Protected denomination of origin es_ES
dc.subject Buying intention es_ES
dc.subject Loyalty es_ES
dc.subject Satisfaction es_ES
dc.title The relevance of protected designation of origin like quality indicators for the consumer behaviour. The case of olive oil from Bajo Aragon es_ES
dc.title.alternative La importancia de las denominaciones de origen protegidas como indicadores de calidad para el comportamiento del consumidor. El caso del aceite de oliva del Bajo Aragón es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.date.updated 2019-03-04T10:33:44Z
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2007.14.01
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Espejel, J.; Fandos, C.; Flavián, C. (2011). The relevance of protected designation of origin like quality indicators for the consumer behaviour. The case of olive oil from Bajo Aragon. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 7(14):3-19. https://doi.org/10.7201/earn.2007.14.01 es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2007.14.01 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 3 es_ES
dc.description.upvformatpfin 19 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 7
dc.description.issue 14
dc.identifier.eissn 2174-7350


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record