Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author | Segovia, Cristina | es_ES |
dc.contributor.author | Sánchez, Manuel | es_ES |
dc.date.accessioned | 2019-03-06T12:10:16Z | |
dc.date.available | 2019-03-06T12:10:16Z | |
dc.date.issued | 2010-01-01 | |
dc.identifier.issn | 1578-0732 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/117725 | |
dc.description.abstract | [EN] The existing typologies of innovation sources rely on classification criterions which are excessively generalist and developed under the consideration of private owned organisations. The present paper seeks to shed light on the special structural and operative features of agrifood cooperatives demanding a more comprehensive classification of innovation sources. A sample from the agrifood cooperative industry was selected as the scenario of the empirical research. Findings reveal a classification proposal of innovation sources into four differentiated groups (managers, technology, market and normative context) with regard to the management orientation of change (strategic vs. technical/legal) and the strength motivating the innovation (internal vs. external). | es_ES |
dc.description.abstract | [ES] Las clasificaciones sobre fuentes de innovación existentes responden a criterios generalistas y fundamentalmente desarrollados para la empresa privada. Así, el presente trabajo trata de arrojar luz sobre las particulares características de las cooperativas agroalimentarias, en la medida que demandan desarrollar una clasificación algo más profunda sobre sus fuentes de innovación. Como escenario de la investigación empírica se ha seleccionado una muestra de cooperativas agroalimentarias española. Los resultados permiten realizar una propuesta de clasificación de las fuentes de innovación en cuatro grandes grupos (directivos, tecnología, mercado y contexto normativo) en función de la orientación hacia el cambio y la motivación de la innovación. | es_ES |
dc.description.sponsorship | The authors acknowledge the funding received from the Spanish Ministry of Education and Science and European Funds (research project SEJ2007-67125/ECON) to undertake this research | es_ES |
dc.language | Inglés | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | |
dc.relation.ispartof | Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics | |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Cooperativas agroalimentarias | es_ES |
dc.subject | Fuentes de innovación | es_ES |
dc.subject | Agrifood cooperatives | es_ES |
dc.subject | Innovation sources | es_ES |
dc.title | Towards an appropriate comprehension of innovation sources in agrifood cooperatives | es_ES |
dc.title.alternative | Hacia una adecuada comprensión de las fuentes de innovación en las cooperativas agroalimentarias | es_ES |
dc.type | Artículo | es_ES |
dc.date.updated | 2019-03-06T11:05:18Z | |
dc.identifier.doi | 10.7201/earn.2010.01.07 | |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MEC//SEJ2007-67125/ES/APRENDIZAJE INTERORGANIZATIVO Y MARKETING DE EXPLOTACION VERSUS MARKETING DE EXPLORACION: EFECTOS SOBRE LA ACTIVIDAD DE INNOVACION DE LA EMPRESA/ | es_ES |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Segovia, C.; Sánchez, M. (2010). Towards an appropriate comprehension of innovation sources in agrifood cooperatives. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 10(1):123-134. https://doi.org/10.7201/earn.2010.01.07 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | SWORD | es_ES |
dc.relation.publisherversion | https://doi.org/10.7201/earn.2010.01.07 | es_ES |
dc.description.upvformatpinicio | 123 | es_ES |
dc.description.upvformatpfin | 134 | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.description.volume | 10 | |
dc.description.issue | 1 | |
dc.identifier.eissn | 2174-7350 | |
dc.contributor.funder | Ministerio de Educación y Ciencia | es_ES |