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dc.contributor.author | Tomás Egea, Juan Ángel | es_ES |
dc.contributor.author | Castro Giráldez, Marta | es_ES |
dc.contributor.author | Fito Suñer, Pedro José | es_ES |
dc.date.accessioned | 2019-03-07T07:23:45Z | |
dc.date.available | 2019-03-07T07:23:45Z | |
dc.date.issued | 2018-09-07 | |
dc.identifier.isbn | 9788490486887 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/117774 | |
dc.description.abstract | [EN] Food dehydration is one of a main process to preserve meal. In order to optimaze a freeze-drying operation a physic model is needed to well describe the thermodynamic behaviors involved in this process. In this work, a thermographic camera and different physico-chemical determinations are used to monitor many phenomena that occur during the lyophilization of poultry breast. Finally, a non-continuous irreversible thermodynamic model, based on thermal infrared measures and in shrinkage/swelling mechanism, has been developed, wich explains the behaviours produced throughout the meat freeze-drying process. | es_ES |
dc.description.sponsorship | The authors acknowledge the financial support from: the Spanish Ministerio de Economía, Industria y Competitividad, Programa Estatal de I+D+i orientada a los Retos de la Sociedad AGL2016-80643-R, Agencia Estatal de Investigación (AEI) and Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER). Juan Ángel Tomás Egea wants to thank the FPI Predoctoral Program of the Universidad Politécnica de Valencia for its support. | es_ES |
dc.format.extent | 8 | es_ES |
dc.language | Inglés | es_ES |
dc.publisher | Editorial Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.relation.ispartof | IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings | es_ES |
dc.rights | Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) | es_ES |
dc.subject | Drying | es_ES |
dc.subject | Dehydration | es_ES |
dc.subject | Dewatering | es_ES |
dc.subject | Emerging technologies | es_ES |
dc.subject | Products quality | es_ES |
dc.subject | Process control | es_ES |
dc.subject | Environmental | es_ES |
dc.subject | Evaporation | es_ES |
dc.subject | Sublimation | es_ES |
dc.subject | Diffusion | es_ES |
dc.subject | Energy | es_ES |
dc.subject | Intensification | es_ES |
dc.subject | Freeze-drying | es_ES |
dc.subject | Thermodynamic model | es_ES |
dc.subject | Infrared thermography | es_ES |
dc.subject | Poultry | es_ES |
dc.title | Thermodynamic model of freeze-drying of poultry breast using infrared thermography | es_ES |
dc.type | Capítulo de libro | es_ES |
dc.type | Comunicación en congreso | es_ES |
dc.identifier.doi | 10.4995/IDS2018.2018.7756 | |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2016-80643-R/ES/UTILIZACION DE LAS PROPIEDADES DIELECTRICAS EN EL CONTROL DE LA CALIDAD Y DE LA SEGURIDAD DE LA CARNE DE AVE/ | es_ES |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Tomás Egea, JÁ.; Castro Giráldez, M.; Fito Suñer, PJ. (2018). Thermodynamic model of freeze-drying of poultry breast using infrared thermography. En IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings. Editorial Universitat Politècnica de València. 187-194. https://doi.org/10.4995/IDS2018.2018.7756 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | OCS | es_ES |
dc.relation.conferencename | 21st International Drying Symposium | es_ES |
dc.relation.conferencedate | Septiembre 11-14, 2018 | es_ES |
dc.relation.conferenceplace | Valencia, Spain | es_ES |
dc.relation.publisherversion | http://ocs.editorial.upv.es/index.php/IDS/ids2018/paper/view/7756 | es_ES |
dc.description.upvformatpinicio | 187 | es_ES |
dc.description.upvformatpfin | 194 | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.relation.pasarela | OCS\7756 | es_ES |
dc.contributor.funder | Ministerio de Economía y Competitividad | es_ES |