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dc.contributor.author | Pina Desfilis, Mª Tatiana | es_ES |
dc.contributor.author | Aguilar Fenollosa, Ernestina | es_ES |
dc.contributor.author | Camañes Querol, Gemma | es_ES |
dc.contributor.author | Marqués Marzal, Ana I. | es_ES |
dc.contributor.author | Rodríguez-Sánchez, Alma | es_ES |
dc.contributor.author | Fernández-Crespo, Emma | es_ES |
dc.contributor.author | Llorens Vilarrocha, Eugenio | es_ES |
dc.contributor.author | Scalschi, Loredana | es_ES |
dc.contributor.author | Máñez Pitarch, María | es_ES |
dc.contributor.author | Jacas Miret, Josep | es_ES |
dc.contributor.author | Vicedo, Begonya | es_ES |
dc.contributor.author | Lapeña, Leonor | es_ES |
dc.date.accessioned | 2020-02-21T10:54:05Z | |
dc.date.available | 2020-02-21T10:54:05Z | |
dc.date.issued | 2015-12-30 | |
dc.identifier.issn | 1887-4592 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/137500 | |
dc.description.abstract | [EN] The Bachelor’s Degree in Agrifood and Rural Engineering at Universitat Jaume I of Castelló has implemented in the second academic year a multidisciplinary project using a Project-Based Learning as the teaching method. Its final purpose is the acquisition of skills that should help the students to cope with their future career. This teaching-learning system has been used for three consecutive years since the degree was firstly implemented. Once a particular farm is assigned, the students are organized in groups and must fulfill their assigned tasks in a collaborative manner with the final goal of developing a project on that farm including viable improvements of the exploitation, taking into account the issues related to the different subjects involved. This work presents the results obtained along the three years, analyzed from two different points of view: student satisfaction and learning outcomes. Besides, the proposals for impro | es_ES |
dc.description.abstract | [ES] El grado de Ingeniería Agroalimentaria y del Medio Rural de la Universitat Jaume I de Castelló viene aplicando, en su segundo curso, un proyecto multidisciplinar utilizando el Aprendizaje Basado en Proyectos como recurso docente y pretende que los estudiantes adquieran competencias que les ayuden a enfrentarse a su futuro profesional. Este sistema de enseñanza-aprendizaje se ha llevado a cabo durante los tres cursos que está implantado el grado. Una vez asignado un tipo de explotación agrícola concreta y utilizando las herramientas del trabajo en equipo, los estudiantes deben ser capaces de desarrollar un proyecto sobre la explotación con propuestas de mejora que sean factibles y que abarquen aspectos relacionados con las diferentes disciplinas implicadas, aplicando los conocimientos adquiridos en éstas. El presente trabajo incluye los resultados obtenidos durante los tres años del proyecto desde dos puntos de vista importantes: la satisfacción del estudiante y los resultados de aprend | es_ES |
dc.language | Inglés | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.relation.ispartof | REDU. Revista de Docencia Universitaria | es_ES |
dc.rights | Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) | es_ES |
dc.subject | Project-based learning | es_ES |
dc.subject | Multidisciplinary project | es_ES |
dc.subject | Team work | es_ES |
dc.subject | Self-learning | es_ES |
dc.subject | Agrifood engineering | es_ES |
dc.subject | Aprendizaje basado en proyectos | es_ES |
dc.subject | Proyecto multidisciplinar | es_ES |
dc.subject | Trabajo en equipo | es_ES |
dc.subject | Aprendizaje autónomo | es_ES |
dc.subject | Ingeniería agroalimentaria | es_ES |
dc.title | Implementation of a Project-Based Learning to the coordination of subjects in the Agrifood and Rural Engineering Bachelor | es_ES |
dc.title.alternative | Utilización de Aprendizaje Basado en Proyectos en la coordinación de asignaturas en el Grado en Ingeniería Agroalimentaria y del Medio Rural | es_ES |
dc.type | Artículo | es_ES |
dc.identifier.doi | 10.4995/redu.2015.5429 | |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Pina Desfilis, MT.; Aguilar Fenollosa, E.; Camañes Querol, G.; Marqués Marzal, AI.; Rodríguez-Sánchez, A.; Fernández-Crespo, E.; Llorens Vilarrocha, E.... (2015). Implementation of a Project-Based Learning to the coordination of subjects in the Agrifood and Rural Engineering Bachelor. REDU. Revista de Docencia Universitaria. 13(3):265-288. https://doi.org/10.4995/redu.2015.5429 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | OJS | es_ES |
dc.relation.publisherversion | https://doi.org/10.4995/redu.2015.5429 | es_ES |
dc.description.upvformatpinicio | 265 | es_ES |
dc.description.upvformatpfin | 288 | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.description.volume | 13 | es_ES |
dc.description.issue | 3 | es_ES |
dc.identifier.eissn | 1887-4592 | |
dc.relation.pasarela | OJS\5429 | es_ES |
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