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Implementation of a Project-Based Learning to the coordination of subjects in the Agrifood and Rural Engineering Bachelor

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Implementation of a Project-Based Learning to the coordination of subjects in the Agrifood and Rural Engineering Bachelor

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dc.contributor.author Pina Desfilis, Mª Tatiana es_ES
dc.contributor.author Aguilar Fenollosa, Ernestina es_ES
dc.contributor.author Camañes Querol, Gemma es_ES
dc.contributor.author Marqués Marzal, Ana I. es_ES
dc.contributor.author Rodríguez-Sánchez, Alma es_ES
dc.contributor.author Fernández-Crespo, Emma es_ES
dc.contributor.author Llorens Vilarrocha, Eugenio es_ES
dc.contributor.author Scalschi, Loredana es_ES
dc.contributor.author Máñez Pitarch, María es_ES
dc.contributor.author Jacas Miret, Josep es_ES
dc.contributor.author Vicedo, Begonya es_ES
dc.contributor.author Lapeña, Leonor es_ES
dc.date.accessioned 2020-02-21T10:54:05Z
dc.date.available 2020-02-21T10:54:05Z
dc.date.issued 2015-12-30
dc.identifier.issn 1887-4592
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/137500
dc.description.abstract [EN] The Bachelor’s Degree in Agrifood and Rural Engineering at Universitat Jaume I of Castelló has implemented in the second academic year a multidisciplinary project using a Project-Based Learning as the teaching method. Its final purpose is the acquisition of skills that should help the students to cope with their future career. This teaching-learning system has been  used  for  three  consecutive  years since the degree was firstly implemented. Once  a  particular  farm  is  assigned,  the students are organized in groups and must   fulfill   their   assigned   tasks   in   a collaborative manner with the final goal of developing a project on that farm including viable improvements of the exploitation,   taking   into   account   the issues  related  to  the  different  subjects involved.  This  work  presents  the  results obtained along the three years, analyzed from two different points of view: student satisfaction    and    learning    outcomes. Besides,  the  proposals  for  impro es_ES
dc.description.abstract [ES] El grado de Ingeniería Agroalimentaria y del Medio Rural de la Universitat Jaume I de Castelló viene aplicando, en su segundo curso, un proyecto multidisciplinar utilizando el Aprendizaje Basado en Proyectos como recurso docente y pretende que los estudiantes adquieran competencias que les ayuden a enfrentarse a su futuro profesional. Este sistema de enseñanza-aprendizaje se ha llevado a cabo durante los tres cursos que está implantado el grado. Una vez asignado un tipo de explotación agrícola concreta y utilizando las herramientas del trabajo en equipo, los estudiantes deben ser capaces de desarrollar un proyecto sobre la explotación con propuestas de mejora que sean factibles y que abarquen aspectos relacionados con las diferentes disciplinas implicadas, aplicando los conocimientos adquiridos en éstas. El presente trabajo incluye los resultados obtenidos durante los tres años del proyecto desde dos puntos de vista importantes: la satisfacción del estudiante y los resultados de aprend es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.relation.ispartof REDU. Revista de Docencia Universitaria es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Project-based learning es_ES
dc.subject Multidisciplinary project es_ES
dc.subject Team work es_ES
dc.subject Self-learning es_ES
dc.subject Agrifood engineering es_ES
dc.subject Aprendizaje basado en proyectos es_ES
dc.subject Proyecto multidisciplinar es_ES
dc.subject Trabajo en equipo es_ES
dc.subject Aprendizaje autónomo es_ES
dc.subject Ingeniería agroalimentaria es_ES
dc.title Implementation of a Project-Based Learning to the coordination of subjects in the Agrifood and Rural Engineering Bachelor es_ES
dc.title.alternative Utilización de Aprendizaje Basado en Proyectos en la coordinación de asignaturas en el Grado en Ingeniería Agroalimentaria y del Medio Rural es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.identifier.doi 10.4995/redu.2015.5429
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Pina Desfilis, MT.; Aguilar Fenollosa, E.; Camañes Querol, G.; Marqués Marzal, AI.; Rodríguez-Sánchez, A.; Fernández-Crespo, E.; Llorens Vilarrocha, E.... (2015). Implementation of a Project-Based Learning to the coordination of subjects in the Agrifood and Rural Engineering Bachelor. REDU. Revista de Docencia Universitaria. 13(3):265-288. https://doi.org/10.4995/redu.2015.5429 es_ES
dc.description.accrualMethod OJS es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.4995/redu.2015.5429 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 265 es_ES
dc.description.upvformatpfin 288 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 13 es_ES
dc.description.issue 3 es_ES
dc.identifier.eissn 1887-4592
dc.relation.pasarela OJS\5429 es_ES
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