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A consumer behaviour approach to analyse the sustainability of food purchasing

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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A consumer behaviour approach to analyse the sustainability of food purchasing

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dc.contributor.author Martinez-Carrasco Martínez, Laura es_ES
dc.contributor.author Brugarolas Mollá-Bauzá, Margarita es_ES
dc.contributor.author Gascón Mora, Andrea es_ES
dc.date.accessioned 2021-01-21T14:15:33Z
dc.date.available 2021-01-21T14:15:33Z
dc.date.issued 2020-12-22
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/159686
dc.description.abstract [EN] In this study, a survey has been carried out to analyse the purchase choice regarding several packaging options of four basic foods (water, milk, bread and meat). We conducted a segmentation by age to analyse whether the purchasing behaviour changes depending on this variable, and whether it is related to environmental attitudes measured on the New Ecological Paradigm (NEP) scale and to recycling behaviour. Among the results we found that, although young people seem to be slightly more environmentally aware, this does not translate into more sustainable purchases. es_ES
dc.description.abstract [ES] En este artículo se ha realizado una encuesta para analizar la elección de compra en cuanto a varios envases de cuatro alimentos básicos. Se ha llevado a cabo una segmentación por edad para analizar si el comportamiento de compra difiere en función de esta variable y si tiene relación con actitudes medioambientales medidas en la escala NEP y con el comportamiento de reciclado. Los resultados muestran que, aunque los jóvenes parecen tener una conciencia medioambiental ligeramente mayor, esto no se traduce en compras más sostenibles. es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Age es_ES
dc.subject Purchase choice es_ES
dc.subject Plastic packaging es_ES
dc.subject Segmentation es_ES
dc.subject Sustainability es_ES
dc.subject Edad es_ES
dc.subject Elección de compra es_ES
dc.subject Envases de plástico es_ES
dc.subject Segmentación es_ES
dc.subject Sostenibilidad es_ES
dc.title A consumer behaviour approach to analyse the sustainability of food purchasing es_ES
dc.title.alternative Aproximación al comportamiento del consumidor para analizar la sostenibilidad de la compra de alimentos es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2020.02.04.
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Martinez-Carrasco Martínez, L.; Brugarolas Mollá-Bauzá, M.; Gascón Mora, A. (2020). A consumer behaviour approach to analyse the sustainability of food purchasing. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 20(2):73-93. https://doi.org/10.7201/earn.2020.02.04 es_ES
dc.description.accrualMethod OJS es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2020.02.04. es_ES
dc.description.upvformatpinicio 73 es_ES
dc.description.upvformatpfin 93 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 20 es_ES
dc.description.issue 2 es_ES
dc.identifier.eissn 2174-7350
dc.relation.pasarela OJS\12916 es_ES


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