Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.advisor | Vargas Colás, Mª Desamparados | es_ES |
dc.contributor.advisor | Torres Giner, Sergio | es_ES |
dc.contributor.author | Martín Pérez, Laia | es_ES |
dc.date.accessioned | 2022-10-20T10:07:19Z | |
dc.date.available | 2022-10-20T10:07:19Z | |
dc.date.created | 2022-09-21 | |
dc.date.issued | 2022-10-20 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/188380 | |
dc.description.abstract | [CA] Aquest projecte té per objectiu sintetitzar i caracteritzar poliamida 1010 (PA1010), una nova poliamida totalment derivada de recursos renovables i naturals. Per fer-ho, s'emprarà decametilendiamina i àcid sebàcic, tots dos obtinguts a partir d'oli de castor, per a la formació d'una sal de niló que, posteriorment, es polimeritzarà a temperatura elevada mitjançant una reacció de condensació. A continuació, la biopoliamida resultant serà processada en forma de pel·lícula mitjançant un procés d'extrusió de làmina plana. Per determinar-ne l'ús potencial com a material d'envasament destinat a la conservació d'aliments, s'estudiaran les propietats físiques més rellevants dels films de PA1010. En particular, es durà a terme una anàlisi de les propietats òptiques, tèrmiques, mecàniques i de barrera als vapors d'aigua i aroma i a l'oxigen. Amb aquest nou material es pretén poder reemplaçar els polímers convencionals tradicionals derivats de fonts no renovables, com el petroli, i l'ús del qual done lloc a un envàs més sostenible d'elevades prestacions per conservar aliments. | es_ES |
dc.description.abstract | [EN] This project aims to synthesize and characterize polyamide 1010 (PA1010), a new polyamide totally derived from renewable and natural resources. To this end, decamethylenediamine and sebacic acid will be used, both obtained from castor oil, to form a nylon salt that will subsequently polymerize at high temperature through a condensation reaction. The resulting bio-based polyamide will then be processed into a film using a cast-film extrusion process. To determine its potential use as a packaging material for food preservation, the most relevant physical properties of the PA1010 films will be studied. In particular, its optical, thermal, mechanical and barrier properties to water and aroma vapors and oxygen will be determined. With this new material it is intended to replace traditional conventional polymers derived from non-renewable sources, such as petroleum, leading to a more sustainable packaging with high performance for preserving food | es_ES |
dc.description.abstract | [ES] El presente proyecto tiene por objetivo sintentizar y caracterizar poliamida 1010 (PA1010), una nueva poliamida totalmente derivada de recursos renovables y naturales. Se empleará, para ello, decametilendiamina y ácido sebácico, ambos obtenidos a partir de aceite de castor, para la formación de una sal de nylon que, posteriormente, se polimerizará a elevada temperatura mediante una reacción de condensación. A continuación, la biopoliamida resultante será procesada en forma de película mediante un proceso de extrusión de lámina plana. Para determinar su potencial uso como material de envasado destinado a la conservación de alimentos, se estudiarán las propiedades físicas más relevantes de los films de PA1010. En particular, se llevará a cabo un análisis de sus propiedades ópticas, térmicas, mecánicas y de barrera a los vapores de agua y aroma y al oxígeno. Con este nuevo material se pretende poder reemplazar a los polímeros convencionales tradicionales derivados de fuentes no renovables, como el petróleo, y cuyo empleo dé lugar a un envase más sostenible de elevadas prestaciones para conservar alimentos | es_ES |
dc.format.extent | 22 | es_ES |
dc.language | Catalán | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Poliamida 1010 | es_ES |
dc.subject | Polimerització | es_ES |
dc.subject | Extrusió | es_ES |
dc.subject | Envasament sostenible | es_ES |
dc.subject | Bioeconomia | es_ES |
dc.subject | Conservació d'aliments | es_ES |
dc.subject | Polyamides | es_ES |
dc.subject | Polymerization | es_ES |
dc.subject | Extrusion | es_ES |
dc.subject | Bioeconomics | es_ES |
dc.subject | Food-packaging materials | es_ES |
dc.subject | Food preservation | es_ES |
dc.subject.classification | TECNOLOGIA DE ALIMENTOS | es_ES |
dc.subject.classification | CIENCIA DE LOS MATERIALES E INGENIERIA METALURGICA | es_ES |
dc.subject.other | Máster Universitario en Gestión de la Seguridad y Calidad Alimentaria-Màster Universitari en Gestió de la Seguretat i Qualitat Alimentària | es_ES |
dc.title | Síntesi i caracterització d'una nova biopoliamida per a l'envasament sostenible d'aliments | es_ES |
dc.title.alternative | Synthesis and characterization of a new biopolyamide for sustainable food packaging | es_ES |
dc.title.alternative | Síntesis y caracterización de una nueva biopoliamida para el envasado sostenible de alimentos | es_ES |
dc.type | Tesis de máster | es_ES |
dc.rights.accessRights | Cerrado | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Martín Pérez, L. (2022). Síntesi i caracterització d'una nova biopoliamida per a l'envasament sostenible d'aliments. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/188380 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | TFGM | es_ES |
dc.relation.pasarela | TFGM\149118 | es_ES |