- -

Síntesi i caracterització d'una nova biopoliamida per a l'envasament sostenible d'aliments

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Síntesi i caracterització d'una nova biopoliamida per a l'envasament sostenible d'aliments

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.advisor Vargas Colás, Mª Desamparados es_ES
dc.contributor.advisor Torres Giner, Sergio es_ES
dc.contributor.author Martín Pérez, Laia es_ES
dc.date.accessioned 2022-10-20T10:07:19Z
dc.date.available 2022-10-20T10:07:19Z
dc.date.created 2022-09-21
dc.date.issued 2022-10-20 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/188380
dc.description.abstract [CA] Aquest projecte té per objectiu sintetitzar i caracteritzar poliamida 1010 (PA1010), una nova poliamida totalment derivada de recursos renovables i naturals. Per fer-ho, s'emprarà decametilendiamina i àcid sebàcic, tots dos obtinguts a partir d'oli de castor, per a la formació d'una sal de niló que, posteriorment, es polimeritzarà a temperatura elevada mitjançant una reacció de condensació. A continuació, la biopoliamida resultant serà processada en forma de pel·lícula mitjançant un procés d'extrusió de làmina plana. Per determinar-ne l'ús potencial com a material d'envasament destinat a la conservació d'aliments, s'estudiaran les propietats físiques més rellevants dels films de PA1010. En particular, es durà a terme una anàlisi de les propietats òptiques, tèrmiques, mecàniques i de barrera als vapors d'aigua i aroma i a l'oxigen. Amb aquest nou material es pretén poder reemplaçar els polímers convencionals tradicionals derivats de fonts no renovables, com el petroli, i l'ús del qual done lloc a un envàs més sostenible d'elevades prestacions per conservar aliments. es_ES
dc.description.abstract [EN] This project aims to synthesize and characterize polyamide 1010 (PA1010), a new polyamide totally derived from renewable and natural resources. To this end, decamethylenediamine and sebacic acid will be used, both obtained from castor oil, to form a nylon salt that will subsequently polymerize at high temperature through a condensation reaction. The resulting bio-based polyamide will then be processed into a film using a cast-film extrusion process. To determine its potential use as a packaging material for food preservation, the most relevant physical properties of the PA1010 films will be studied. In particular, its optical, thermal, mechanical and barrier properties to water and aroma vapors and oxygen will be determined. With this new material it is intended to replace traditional conventional polymers derived from non-renewable sources, such as petroleum, leading to a more sustainable packaging with high performance for preserving food es_ES
dc.description.abstract [ES] El presente proyecto tiene por objetivo sintentizar y caracterizar poliamida 1010 (PA1010), una nueva poliamida totalmente derivada de recursos renovables y naturales. Se empleará, para ello, decametilendiamina y ácido sebácico, ambos obtenidos a partir de aceite de castor, para la formación de una sal de nylon que, posteriormente, se polimerizará a elevada temperatura mediante una reacción de condensación. A continuación, la biopoliamida resultante será procesada en forma de película mediante un proceso de extrusión de lámina plana. Para determinar su potencial uso como material de envasado destinado a la conservación de alimentos, se estudiarán las propiedades físicas más relevantes de los films de PA1010. En particular, se llevará a cabo un análisis de sus propiedades ópticas, térmicas, mecánicas y de barrera a los vapores de agua y aroma y al oxígeno. Con este nuevo material se pretende poder reemplazar a los polímeros convencionales tradicionales derivados de fuentes no renovables, como el petróleo, y cuyo empleo dé lugar a un envase más sostenible de elevadas prestaciones para conservar alimentos es_ES
dc.format.extent 22 es_ES
dc.language Catalán es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Poliamida 1010 es_ES
dc.subject Polimerització es_ES
dc.subject Extrusió es_ES
dc.subject Envasament sostenible es_ES
dc.subject Bioeconomia es_ES
dc.subject Conservació d'aliments es_ES
dc.subject Polyamides es_ES
dc.subject Polymerization es_ES
dc.subject Extrusion es_ES
dc.subject Bioeconomics es_ES
dc.subject Food-packaging materials es_ES
dc.subject Food preservation es_ES
dc.subject.classification TECNOLOGIA DE ALIMENTOS es_ES
dc.subject.classification CIENCIA DE LOS MATERIALES E INGENIERIA METALURGICA es_ES
dc.subject.other Máster Universitario en Gestión de la Seguridad y Calidad Alimentaria-Màster Universitari en Gestió de la Seguretat i Qualitat Alimentària es_ES
dc.title Síntesi i caracterització d'una nova biopoliamida per a l'envasament sostenible d'aliments es_ES
dc.title.alternative Synthesis and characterization of a new biopolyamide for sustainable food packaging es_ES
dc.title.alternative Síntesis y caracterización de una nueva biopoliamida para el envasado sostenible de alimentos es_ES
dc.type Tesis de máster es_ES
dc.rights.accessRights Cerrado es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural es_ES
dc.description.bibliographicCitation Martín Pérez, L. (2022). Síntesi i caracterització d'una nova biopoliamida per a l'envasament sostenible d'aliments. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/188380 es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela TFGM\149118 es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem