- -

Avaluació i efecte de diferents cobertes vegetals en el cultiu de la vinya a Moixent

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Avaluació i efecte de diferents cobertes vegetals en el cultiu de la vinya a Moixent

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.advisor López Cortés, Isabel es_ES
dc.contributor.author Ortiz Francés, Javier es_ES
dc.date.accessioned 2023-11-28T12:29:39Z
dc.date.available 2023-11-28T12:29:39Z
dc.date.created 2023-11-08
dc.date.issued 2023-11-28 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/200268
dc.description.abstract [CAT] La planta de la vinya té un vigor elevat i l'equilibri vegetatiu afecta en gran manera a la composició del raïm i el seu potencial enològic. Aquest vigor es veu influenciat pel tipus de sòl en què es cultiva, per això és tan important el maneig del sòl en viticultura. Els sòls de vinya es mantenen lliures de vegetació, bé a través del conreu convencional o amb vegetació a través del maneig de cobertes vegetals, sense oblidar que existeix el risc d'una competència desfavorable per l'aigua amb la vinya. Així i tot, l'ús de cobertes vegetals és interessant ja que permet controlar el consum d'aigua per la vinya i obtindre en alguns casos produccions òptimes associades a una millora en la qualitat. L'objectiu d'aquest treball és realitzar un estudi comparatiu l'any 2023 en la zona vitícola de Moixent, utilitzant per a això diferents cobertes vegetals en el cultiu de la vinya. Aquest treball es realitzarà en el cultivar Macabeu, amb gran difusió en la zona d'estudi, per a establir les possibles diferències en el creixement vegetatiu i la qualitat del raïm amb destinació enològica. Per a aconseguir la finalitat buscada es realitzarà un estudi sobre el creixement dels pàmpols, i la superfície foliar, així com una anàlisi morfomètrica dels raïms i baies. Establint alguna de les característiques dels mostos quant a paràmetres de qualitat enològica. El nostre objectiu particular serà establir diferències si n'hi ha entre diferents cobertes vegetals, sembrades o no. Comparant-les en tot moment amb un maneig tradicional del sòl vitícola. es_ES
dc.description.abstract [EN] The vine plant has a high vigorousness and the vegetative balance greatly affects the composition of the grape and its oenological potential. This vigor is influenced by the type of soil in which it is grown, which is why soil management in viticulture is so important. Vineyard soils are kept free of vegetation, either through conventional tillage or with vegetation through the use of ground covers, without forgetting that there is a risk of unfavorable competition with the vines for water. Even so, the use of vegetation covers is interesting because it allows to control water consumption by the vine and to obtain in some cases optimal productions associated with an improvement in quality. The objective of this work is to carry out a comparative study in the year 2023 in the Moixent wine-growing area, using different plant covers in the cultivation of grapevines. This work will be carried out on the Macabeo cultivar, which is widespread in the study area, in order to establish possible differences in vegetative growth and quality of grapes for oenological use. In order to achieve the desired objective, a study will be carried out on the growth of the shoots and the leaf surface, as well as a morphometric analysis of the clusters and berries. Establishing some of the characteristics of the musts in terms of oenological quality parameters. In order to achieve the desired purpose, a study of the growth of the vine shoots and the leaf surface, as well as a morphometric analysis of the clusters and berries, will be carried out. Establishing some of the characteristics of the musts in terms of oenological quality parameters. Our particular objective will be to establish differences, if any, between different plant covers, planted or not. Comparing them at all times with traditional vineyard soil management. es_ES
dc.format.extent 39 es_ES
dc.language Catalán es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Viña es_ES
dc.subject Vine plant es_ES
dc.subject Vinya es_ES
dc.subject Most es_ES
dc.subject Coberta vegetal es_ES
dc.subject.classification PRODUCCION VEGETAL es_ES
dc.subject.other Máster Universitario en Enología-Màster Universitari en Enologia es_ES
dc.title Avaluació i efecte de diferents cobertes vegetals en el cultiu de la vinya a Moixent es_ES
dc.title.alternative Evaluación y efecto de distintas cubiertas vegetales en el cultivo de la vid en Moixent es_ES
dc.title.alternative Evaluation and effect of different plant covers on the cultivation of vines in Moixent es_ES
dc.type Tesis de máster es_ES
dc.rights.accessRights Cerrado es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Producción Vegetal - Departament de Producció Vegetal es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural es_ES
dc.description.bibliographicCitation Ortiz Francés, J. (2023). Avaluació i efecte de diferents cobertes vegetals en el cultiu de la vinya a Moixent. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/200268 es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela TFGM\159494 es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem