- -

A hint of the summery goodness of green grass: a look at English descriptors in tasting notes

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

A hint of the summery goodness of green grass: a look at English descriptors in tasting notes

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.author López Arroyo, Belén es_ES
dc.contributor.author Sanz-Valdivieso, Lucia es_ES
dc.date.accessioned 2024-07-16T08:18:18Z
dc.date.available 2024-07-16T08:18:18Z
dc.date.issued 2024-07-08
dc.identifier.issn 1886-2438
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/206154
dc.description.abstract [EN] Tasting descriptors, which are common terms used to describe a food product, play a significant role in tasting discourse and particularly in tasting notes. Although they have been the subject of a number of studies from different perspectives, none of them describe and classify descriptors from their form, function and combination in tasting notes in English. In this paper, we examine a corpus of tasting notes with the aim of 1. determining the positioning of English descriptors in relation to the keywords designating the tasting process; 2. scoping the depth of description, as indicated by the number of descriptors; 3. identifying if the descriptors are specific to a given aspect of the food product or are generic enough to be used to describe different aspects of it.; and 4. categorizing frequent semantic associative processed among descriptors and keywords. Our results will be a valuable resource for professionals, technical writers and students tasters in English. es_ES
dc.description.sponsorship Work supported by Ministerio de Ciencia e Innovación (PID2020-114064RB-I00), University of Valladolid (PROYEMER-2021-35) Ministerio de Educación y Formación Profesional (FPU20-00293) and Salvador de Madariaga Grant (PRX22/00045). es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.relation info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2020-114064RB-I00/ES/LENGUAJES NATURALES CONTROLADOS, COMUNICACION COLABORATIVA Y PRODUCCION TEXTUAL BILINGUE EN ENTORNOS 3.0/ es_ES
dc.relation info:eu-repo/grantAgreement/Universidad de Valladolid//PROYEMER-2021-35/ES// es_ES
dc.relation info:eu-repo/grantAgreement/Ministerio de Educación y Formación Profesional//FPU20-00293/ES// es_ES
dc.relation info:eu-repo/grantAgreement/Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades/Salvador de Madariaga Grant/PRX22%2F00045/ES// es_ES
dc.relation.ispartof Revista de Lingüística y Lenguas Aplicadas es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject LSP genre es_ES
dc.subject Register es_ES
dc.subject Corpus linguistics es_ES
dc.subject Descriptors es_ES
dc.title A hint of the summery goodness of green grass: a look at English descriptors in tasting notes es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.identifier.doi 10.4995/rlyla.2024.20213
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation López Arroyo, B.; Sanz-Valdivieso, L. (2024). A hint of the summery goodness of green grass: a look at English descriptors in tasting notes. Revista de Lingüística y Lenguas Aplicadas. 19:84-103. https://doi.org/10.4995/rlyla.2024.20213 es_ES
dc.description.accrualMethod OJS es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.4995/rlyla.2024.20213 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 84 es_ES
dc.description.upvformatpfin 103 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 19 es_ES
dc.identifier.eissn 1886-6298
dc.relation.pasarela OJS\20213 es_ES
dc.contributor.funder Agencia Estatal de Investigación es_ES
dc.contributor.funder Ministerio de Ciencia e Innovación es_ES
dc.contributor.funder Universidad de Valladolid es_ES
dc.contributor.funder Ministerio de Educación y Formación Profesional es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem