- -

VII WORKSHOP D'ECONOMIA VALENCIANA

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

VII WORKSHOP D'ECONOMIA VALENCIANA

 
 

Tenim el plaer d’anunciar el setè Workshop d’Economia Valenciana dedicat a l’estudi de la realitat i les oportunitats de l’economia valenciana. Els Workshop d’economia valenciana aborden les qüestions econòmiques i empresarials contemporanis de la nostra societat amb un enfocament territorial valencià, és a dir, el seu objectiu és arrelar els debats econòmics globals als agents que operen en el nostre territori. Així, el Workshop és un excel·lent fòrum per a investigadors i professionals que busquen intercanviar idees, experiències, opinions i resultats d’investigació relatius a qualsevol aspecte de l’economia valenciana en general i de les empreses del nostre territori en particular.

Tal i com assenyalàvem en la VI edició del Workshop d'economia valenciana, dins d'un context competitiu global, requereix fer front en el present reptes que facen valdre els recursos territorials a través del teixit empresarial, institucional i acadèmic. D'aquesta forma, les accions dutes a terme en el present suposaran la creació tant de rendiments econòmics, com del desenvolupament d'un espai sostenible, que seran herència per a futures generacions.

Ara bé, la nova política econòmica europea per la transició ecològica i la digitalització, instrumentalitzada per mitja del fons Next Generation UE marca una nova etapa en la implementació dels nous paradigmes. Però a mes a mes, l’inici de la guerra en Ucraïna el passat 24 de febrer de 2022, ha generat de fet un nou marc de les relacions econòmiques internacionals. Paradoxalment, aquest nou escenari ha posat en evidencia de forma dràstica i real els perills i les conseqüències de models econòmics no sostenibles. La dependència Europea de recursos energètics cada dia mes escassos, i procedents en una part significativa de Rússia, així com la dependència d’altres productes diversos originaris d’Ucraïna i Rússia ara tancats a l’intercanvi comercial ha quedat en evidencia. La globalització econòmica ha passat en molt poc de temps a una economia de blocs. Al mateix temps, el canvi ha deixat en evidencia les conseqüències econòmiques en una situació d’escassesa de recursos naturals. La transició cap a la sostenibilitat es cada dia mes urgent. Aquesta VII edició del Workshop d’Economia Valenciana es centra en aquesta nova realitat que reclama de manera urgent una reflexió i un marc explicatiu i justificatiu de les línies d’actuació a encetar, aprofundir o consolidar.

Com sempre, el Workshop pretén obrir un debat entre el mon empresarial, l’institucional i l’acadèmic. Professionals de les tres àrees posaran en comú idees, opinions, actuacions, etc. que conviden als assistents a la reflexió i la prospectiva. Tot continuant amb els criteris ja encetats a l’anterior edició, contemplem dues alternatives per a desenvolupar l’event. Per una part, la previsió és desenvolupar el Workshop de manera presencial que ha demostrat ser un format mes enriquidor per al debat i la discussió però habilitarem la possibilitat de la participació online.

Envíos recientes

Ver más