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Exploring fermentation with lactic acid bacteria as a pretreatment for enhancing antioxidant potential in broccoli stem powders

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Exploring fermentation with lactic acid bacteria as a pretreatment for enhancing antioxidant potential in broccoli stem powders

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Serna-Barrera, MA.; Bas-Bellver, CI.; Seguí Gil, L.; Betoret Valls, N.; Barrera Puigdollers, C. (2024). Exploring fermentation with lactic acid bacteria as a pretreatment for enhancing antioxidant potential in broccoli stem powders. AIMS Microbiology. 10(2):255-272. https://doi.org/10.3934/microbiol.2024013

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/208937

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Título: Exploring fermentation with lactic acid bacteria as a pretreatment for enhancing antioxidant potential in broccoli stem powders
Autor: Serna-Barrera, M. Alegría Bas-Bellver, Claudia Isabel Seguí Gil, Lucía Betoret Valls, Noelia Barrera Puigdollers, Cristina
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Fruit and vegetable industries face a major environmental challenge with food loss and waste. Broccoli stems, comprising 38% of the plant's total weight, are usually discarded by the industry producing fourth-range ...[+]
Palabras clave: Broccoli stems , Lactic acid fermentation , Waste recovery , Probiotics , Antioxidants , Freeze-drying , Disruption intensity , Powdered products
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
AIMS Microbiology. (eissn: 2471-1888 )
DOI: 10.3934/microbiol.2024013
Editorial:
AIMS Press
Versión del editor: https://doi.org/10.3934/microbiol.2024013
Coste APC: 600
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AVFGA//AGCOOP_A%2F2021%2F020//OBTENCIÓN DE PRODUCTORS EN POLVO A PARTIR DE LAS LÍNEAS DE CONFECCIÓN DE COL BLANCA PARA SU USO COMO INGREDIENTE FUNCIONAL SOSTENIBLE Y PARA LA GESTIÓN INTEGRADA DE PLANTAS ARVENSES/
Agradecimientos:
The support for this research was provided through funding from the regional government of Valencia (Generalitat Valenciana) as part of the Rural Development Program 2014-2020 and the Spanish Ministry of Agriculture, ...[+]
Tipo: Artículo

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