Resumen:
|
[ES] El clima Mediterrani que es desenvolupa a la costa valenciana ha sigut idoni per al cultiu de cítrics des de fa més d un segle, destacant les quatre espècies principals cultivades en Espanya: el taronger dolç [Citrus ...[+]
[ES] El clima Mediterrani que es desenvolupa a la costa valenciana ha sigut idoni per al cultiu de cítrics des de fa més d un segle, destacant les quatre espècies principals cultivades en Espanya: el taronger dolç [Citrus sinensis (L.)], el mandarí Clementí [Citrus clementina (Hort. ex Tan)], el llimoner [Citrus limon (L.)] i el pomelo [Citrus paradisi (Macf.)]. No obstant això, ha augmentat l interès comercial d altres espècies per al seu ús com a condiment alimentari, producció de melmelades, extracció d olis essencials i metabòlits secundaris. En aquest treball es realitza un estudi fenològic de 20 espècies de cítrics, alternatives a les especies habituals, correlacionant la floració de cadascuna amb les condicions ambientals. A més a més es dissenya un projecte per a poder cultivar espècies fora de temporada gràcies a l ús de càmeres climàtiques, aprofitant així l interès mostrat per la gastronomia gourmet . Es realitzarà la construcció d una nau, així com el disseny de les instal·lacions electrotècnica, de fontaneria i de sanejament necessàries per al correcte desenvolupament d aquesta activitat. S utilitzarà com especies model el caviar cítric (Microcitrus australiasica). El caviar cítric, així com moltes altres espècies, procedeixen de climes diversos com el subtropical humit o àrid, i es desconeix la influència que exerceix el clima Mediterrani en la seua floració i producció. Per tant, la caracterització fenològica de les 20 espècies de cítrics en condicions de clima Mediterrani, i la correlació amb els factors ambientals que promouen la floració, permetrà obtindre les dades necessaries per a controlar la floració en condicions controlades
[-]
[EN] The Mediterranean climate that develops on the Valencian coast has been ideal for the cultivation of citrus fruits for more than a century, highlighting the four main species cultivated in Spain: the sweet orange ...[+]
[EN] The Mediterranean climate that develops on the Valencian coast has been ideal for the cultivation of citrus fruits for more than a century, highlighting the four main species cultivated in Spain: the sweet orange [Citrus sinensis (L.)], the mandarin Clementine [Citrus clementina (Hort. ex Tan)], lemon [Citrus limon (L.)] and grapefruit [Citrus paradisi (Macf.)]. However, there has been increased commercial interest in other species for use as food seasoning, jam production, extraction of essential oils and secondary metabolites. In this work, a phenological study of 20 citrus species, alternatives to the usual species, is carried out, correlating the flowering of each one with the environmental conditions. In addition, a project is being designed to be able to grow spices out of season thanks to the use of climate chambers, thus taking advantage of the interest shown in "gourmet" gastronomy. The construction of a ship will be carried out, as well as the design of the electrotechnical, plumbing and sanitation facilities necessary for the correct development of this activity. Citrus caviar (Microcitrus australiasica) will be used as a model species. Citrus caviar, as well as many other species, come from diverse climates such as humid or arid subtropical, and the influence exerted by the Mediterranean climate on its flowering and production is unknown. Therefore, the phenological characterization of the 20 citrus species under Mediterranean climate conditions, and the correlation with the environmental factors that promote flowering, will allow obtaining the necessary data to control flowering under controlled conditions
[-]
|