- -

Introducció i estudi organolèptic de nous materials en la neteja d'escaiola. Gelificants i espessidors alimentaris

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Introducció i estudi organolèptic de nous materials en la neteja d'escaiola. Gelificants i espessidors alimentaris

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.advisor Grafiá Sales, José Vicente es_ES
dc.contributor.advisor Simón Cortés, José Manuel es_ES
dc.contributor.advisor Vivancos Ramón, María Victoria es_ES
dc.contributor.author Navarro Miñana, Ana es_ES
dc.date.accessioned 2014-10-17T10:55:41Z
dc.date.available 2014-10-17T10:55:41Z
dc.date.created 2013-09-12
dc.date.issued 2014-10-17T10:55:41Z
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/43372
dc.description.abstract [CA] En aquest treball plantegem la investigació de diferents materials que puguin ser-nos útils en la neteja d’escultures d’escaiola. Ens hem centrat en el estudi organolèptic de quatre gelificants, espessidors i complements alimentaris (Glucomanano®, Resource Espesante®, Pectina® i Beta-Glucano®) que arriben a tindre algun tipus de semblança en el Agar-Agar, ja utilitzat en investigacions anteriors per a la neteja d’escaiola i que reuniren els requisits necessaris per a ser utilitzats en aquest fi. Per poder discernir el comportament dels distints materials, hem utilitzat distintes provetes d’escaiola preparades amb retolador, pigment, acrílic, esprai, carbó, oli, barbotina i òxid, a les que hem aplicat els gelificants-espessidors en distints temps. La utilització de la tècnica analítica de la microfotografia òptica (LM), ens ha ajudat a profunditzar en la idoneïtat de cada material, permetem-nos veure la capacitat de reacció front a cada policromia i avaluar així els possibles danys i restes en superfície. es_ES
dc.description.abstract [EN] In this paper we propose the investigation of different materials that can be useful in cleaning plaster sculptures. We have focused on the organoleptic study of four gelling agents, thickeners and food supplements (Glucomano®, Resource Espesante®, Pectina® and Beta-Glucano®) which have got a kind of similarity with the Agar, previously used in other researches of the cleaning plaster and it can be used for this purpose. To discern the behaviour of different materials, we have used different plaster specimens prepared with marker, pigment, acrylic, spray, coal, oil, slip and oxide, which we have applied in different gelling and thickeners agents at different times. Using the analytical technique of optical photomicrograph (LM) has helped us to deepen the suitability of each material, also allowing us to see the reaction capacity against each polychrome and review the possible damage and remains on the surface. es_ES
dc.format.extent 76 es_ES
dc.language Catalán es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Escaiola es_ES
dc.subject Gelificants es_ES
dc.subject Espessidors es_ES
dc.subject Plaster es_ES
dc.subject Guelling es_ES
dc.subject Thickeners es_ES
dc.subject.classification PINTURA es_ES
dc.subject.other Máster Universitario en Conservación y Restauración de Bienes Culturales-Màster Universitari en Conservació i Restauració de Béns Culturals es_ES
dc.title Introducció i estudi organolèptic de nous materials en la neteja d'escaiola. Gelificants i espessidors alimentaris es_ES
dc.type Tesis de máster es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Servicio de Alumnado - Servei d'Alumnat es_ES
dc.description.bibliographicCitation Navarro Miñana, A. (2013). Introducció i estudi organolèptic de nous materials en la neteja d'escaiola. Gelificants i espessidors alimentaris. http://hdl.handle.net/10251/43372 es_ES
dc.description.accrualMethod Archivo delegado es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem