- -

Caracterització ultrasònica de les propietats biològiques de la taronja

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Caracterització ultrasònica de les propietats biològiques de la taronja

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.advisor Camarena Femenia, Francisco es_ES
dc.contributor.advisor Ardid Ramírez, Miguel es_ES
dc.contributor.author Gandia Muñoz, Joan Baptista es_ES
dc.date.accessioned 2014-11-28T11:10:41Z
dc.date.available 2014-11-28T11:10:41Z
dc.date.created 2007-07-11
dc.date.issued 2014-11-28T11:10:41Z
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/44985
dc.description.abstract En l’actualitat, el procés de producció dels cítrics es troba cada vegada més automatitzat des de la recollida del fruit fins a la seua distribució i l’empresari cerca l’estalvi de recursos econòmics intentant maximitzar el benefici. Una de les tasques d’aquest procés on més avanços s’han aconseguit és la del calibratge i la classificació dels fruits. Entre els mètodes emprats als magatzems per conèixer l’estat dels fruits es troben els mètodes destructius en què s’estudia el punt de ruptura de la glàndula d’oli mitjançant l’ús d’un penetròmetre o l’estudi de la ruptura total de la pell. També s’hi troben els mètodes no destructius en què s’estudia la deshidratació mitjançant la mesura evolutiva del pes de la taronja al llarg del temps i la colorimetria. Els treballs anteriors [2] desenvolupats al Departament de Física Aplicada van proposar un mètode no destructiu per conèixer la hidratació de la taronja basat en l’estudi de la propagació dels ultrasons sobre la seua pell i van confirmar que existeix una relació entre els paràmetres físics dels ultrasons amb les propietats mecàniques de la pell de la taronja. Aquest treball pretén, per tant, realitzar un estudi més ampli, que abaste un període de temps llarg i en què s’analitze la relació entre els paràmetres anteriorment esmentats. A més, s’ha dissenyat un nou mètode experimental més pràctic i precís on els transductors s’han fixat sobre un goniòmetre, la qual cosa permet agilitar la presa de mesures. es_ES
dc.format.extent 54 es_ES
dc.language Catalán es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Ultrasons es_ES
dc.subject Transductores es_ES
dc.subject.classification FISICA APLICADA es_ES
dc.subject.other Ingeniero Técnico de Telecomunicación, esp. en Sonido e Imagen-Enginyer Tècnic de Telecomunicació, esp. en So i Imatge es_ES
dc.title Caracterització ultrasònica de les propietats biològiques de la taronja es_ES
dc.type Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado es_ES
dc.rights.accessRights Cerrado es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Física Aplicada - Departament de Física Aplicada es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Instituto de Investigación para la Gestión Integrada de Zonas Costeras - Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería del Diseño - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Politécnica Superior de Gandia - Escola Politècnica Superior de Gandia es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Instituto de Instrumentación para Imagen Molecular - Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular es_ES
dc.description.bibliographicCitation Gandia Muñoz, JB. (2007). Caracterització ultrasònica de les propietats biològiques de la taronja. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/44985 es_ES
dc.description.accrualMethod Archivo delegado es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem