Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.advisor | Camarena Femenia, Francisco | es_ES |
dc.contributor.advisor | Ardid Ramírez, Miguel | es_ES |
dc.contributor.author | Gandia Muñoz, Joan Baptista | es_ES |
dc.date.accessioned | 2014-11-28T11:10:41Z | |
dc.date.available | 2014-11-28T11:10:41Z | |
dc.date.created | 2007-07-11 | |
dc.date.issued | 2014-11-28T11:10:41Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/44985 | |
dc.description.abstract | En l’actualitat, el procés de producció dels cítrics es troba cada vegada més automatitzat des de la recollida del fruit fins a la seua distribució i l’empresari cerca l’estalvi de recursos econòmics intentant maximitzar el benefici. Una de les tasques d’aquest procés on més avanços s’han aconseguit és la del calibratge i la classificació dels fruits. Entre els mètodes emprats als magatzems per conèixer l’estat dels fruits es troben els mètodes destructius en què s’estudia el punt de ruptura de la glàndula d’oli mitjançant l’ús d’un penetròmetre o l’estudi de la ruptura total de la pell. També s’hi troben els mètodes no destructius en què s’estudia la deshidratació mitjançant la mesura evolutiva del pes de la taronja al llarg del temps i la colorimetria. Els treballs anteriors [2] desenvolupats al Departament de Física Aplicada van proposar un mètode no destructiu per conèixer la hidratació de la taronja basat en l’estudi de la propagació dels ultrasons sobre la seua pell i van confirmar que existeix una relació entre els paràmetres físics dels ultrasons amb les propietats mecàniques de la pell de la taronja. Aquest treball pretén, per tant, realitzar un estudi més ampli, que abaste un període de temps llarg i en què s’analitze la relació entre els paràmetres anteriorment esmentats. A més, s’ha dissenyat un nou mètode experimental més pràctic i precís on els transductors s’han fixat sobre un goniòmetre, la qual cosa permet agilitar la presa de mesures. | es_ES |
dc.format.extent | 54 | es_ES |
dc.language | Catalán | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Ultrasons | es_ES |
dc.subject | Transductores | es_ES |
dc.subject.classification | FISICA APLICADA | es_ES |
dc.subject.other | Ingeniero Técnico de Telecomunicación, esp. en Sonido e Imagen-Enginyer Tècnic de Telecomunicació, esp. en So i Imatge | es_ES |
dc.title | Caracterització ultrasònica de les propietats biològiques de la taronja | es_ES |
dc.type | Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado | es_ES |
dc.rights.accessRights | Cerrado | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Física Aplicada - Departament de Física Aplicada | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Instituto de Investigación para la Gestión Integrada de Zonas Costeras - Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería del Diseño - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Politécnica Superior de Gandia - Escola Politècnica Superior de Gandia | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Instituto de Instrumentación para Imagen Molecular - Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Gandia Muñoz, JB. (2007). Caracterització ultrasònica de les propietats biològiques de la taronja. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/44985 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | Archivo delegado | es_ES |