Resumen:
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La comarca de La Safor ha basat la seva economia durant dècades en la
explotació agrícola de les seves terres. La gran diversitat d’espais en esta
comarca ha estat lligada a una gran varietat de cultius tant de secà ...[+]
La comarca de La Safor ha basat la seva economia durant dècades en la
explotació agrícola de les seves terres. La gran diversitat d’espais en esta
comarca ha estat lligada a una gran varietat de cultius tant de secà (garroferes,
vinyes, oliveres, etc. ) com de regadiu (arròs, hortícoles, etc.). Però actualment, i
des de fa uns 50 anys, aquesta zona ha introduït el cultiu extensiu de taronja,
modificant completament el paisatge de la comarca i les tècniques de treball que
en ella es duien a terme. Un canvi que ha anat lligat del sistemes científics
aplicats a les explotacions agràries, introduint noves plantes, llavors i nous
sistemes de cultiu, treball i gestió que obliguen a l’agricultor a adaptar les seues
tècniques ala nous temps.
Utilitzant una metodologia qualitativa, aquest treball s’inicia amb la intenció de
conèixer les característiques del coneixement i les practiques agrícoles
tradicionals en la zona de La Safor i obrir una porta a l’estudi de la interrelació
entre el coneixement tradicional de la zona i les noves tècniques implantades per
a optimitzar la producció reduint al mínim el seu impacte sobre el medi.
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La comarca de la Safor ha basado su economía durante décadas en la explotación agrícola de sus tierras. La gran diversidad de espacios en esta comarca ha estado
ligada a una gran variedad de cultivos tanto de secano ...[+]
La comarca de la Safor ha basado su economía durante décadas en la explotación agrícola de sus tierras. La gran diversidad de espacios en esta comarca ha estado
ligada a una gran variedad de cultivos tanto de secano (algarrobos, viñas, olivos,
etc.) como de regadío (arroz, hortícolas…). Pero actualmente, y desde hace unos
50 años, esta zona ha introducido el cultivo extensivo de naranjo, modificando
completamente el paisaje de la comarca y las técnicas de trabajo que en ella se
llevaban a cabo. Un cambio que ha ido de la mano de los sistemas científicos
aplicados en las explotaciones agrarias, introduciendo nuevas plantas, semillas y
nuevos sistemas de cultivo, trabajo y gestión que obligan al agricultor a adaptar
sus técnicas a los nuevos tiempos.
Utilizando una metodología cualitativa, este trabajo se inicia con la intención de
conocer las características del conocimiento y prácticas agrícolas tradicionales
en la zona de La Safor y abrir una puerta al estudio de la interrelación entre el
conocimiento tradicional de la zona y las nuevas técnicas implantadas para
optimizar la producción reduciendo al mínimo su impacto sobre el medio.
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La Safor have based its economy for decades in agriculture exploitation of its land. The varied spaces in the region is related whit the varied crops so much dry farming (carob tree, vineyard, olive…) as much irrigated ...[+]
La Safor have based its economy for decades in agriculture exploitation of its land. The varied spaces in the region is related whit the varied crops so much dry farming (carob tree, vineyard, olive…) as much irrigated land (rice, vegetable…). But, nowadays, since around 50 years ago, this region had introduce the extension crop of oranges, modifying completely the landscape and the work techniques. This change take place whit the scientific systems of cropping, work and management that force the farmer to adapt his techniques to the new times.
Using a qualitative methods, this project is started whit the intention to know the knowledge‘s characteristics and the traditional farm methods in the La Safor and open a door to the study about the interrelation between traditional knowledge and the new technics introduced to improve the production diminishing environmental impacts.
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