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dc.contributor.advisor | Gavara Clemente, Rafael José | es_ES |
dc.contributor.advisor | Hernandez Muñoz, Maria Pilar | es_ES |
dc.contributor.advisor | López Carballo, Gracia | es_ES |
dc.contributor.author | Heras Mozos, Raquel | es_ES |
dc.date.accessioned | 2015-09-11T07:33:54Z | |
dc.date.available | 2015-09-11T07:33:54Z | |
dc.date.created | 2015-07-23 | |
dc.date.issued | 2015-09-11 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/54524 | |
dc.description.abstract | [EN] The aim of the present work was to develop antimicrobial films intended to be applied as packaging of natural sliced bread without preservatives, with the goal to extend their shelf life. The antimicrobial capacity of garlic essential oil was tested. Next, polyethylene (PE) films have been coated with a varnish of PE, ethylene vinyl alcohol (EVOH) or zein with 0.25 and 0.50% of garlic essential oil and aroma bread. The antimicrobial capacity of the films against Penicillum expansum was studied in vitro, and in vivo with natural sliced bread. The results demonstrated the high antimicrobial activity of garlic essential oil. The highest antimicrobial effect both, in vitro and in vivo, was observed with PE/zein film with 0.50% of garlic essential oil and aroma bred. In addition, this film was the most accepted by the consumers | es_ES |
dc.description.abstract | [ES] Se lleva a cabo un estudio antifúngico in vitro de diferentes aceites esenciales Se desarrollan peliculas activas mediante casting con los agentes antifungicos seleccionados Se caracterizaran las peliculas desarrolladas y se evaluará su efectividad antifungica en pruebas in vitro Se evaluará la actividad antifungica en ensayos con producto real Se evaluará la aceptabilidad de los envases mediante analisis sensorial | es_ES |
dc.language | Español | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Sliced bread | es_ES |
dc.subject | Garlic essential oil | es_ES |
dc.subject | Active packaging | es_ES |
dc.subject | Antimicrobial coating | es_ES |
dc.subject | Envase activo | es_ES |
dc.subject | Agente antifungico | es_ES |
dc.subject | Panaderia y bolleria | es_ES |
dc.subject | Ensayos microbiologicos | es_ES |
dc.subject | Ensayos sensoriales | es_ES |
dc.subject.classification | TECNOLOGIA DE ALIMENTOS | es_ES |
dc.subject.other | Máster Universitario en Ciencia e Ingeniería de los Alimentos-Màster Universitari en Ciència i Enginyeria Dels Aliments | es_ES |
dc.title | Desarrollo de recubrimientos activos para la conservación de pan de molde natural | es_ES |
dc.type | Tesis de máster | es_ES |
dc.rights.accessRights | Cerrado | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Heras Mozos, R. (2015). Desarrollo de recubrimientos activos para la conservación de pan de molde natural. http://hdl.handle.net/10251/54524. | es_ES |
dc.description.accrualMethod | TFGM | es_ES |
dc.relation.pasarela | TFGM\27502 | es_ES |