Resumen:
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[EN] Spain is the main olive oil productive country in the world. The production of olive trees in Spain represents nearly half of world’s production, besides being the most exporter of olive in the world. One of the most ...[+]
[EN] Spain is the main olive oil productive country in the world. The production of olive trees in Spain represents nearly half of world’s production, besides being the most exporter of olive in the world. One of the most important zones dedicated to olive tree in Spain is the zone known as El Maestrazgo, where its traditional agriculture and cultivar richness are highlighted.
In the present study, it pretends to compare five cultivars that are cultivated in the region of El Maestrazgo (Castellón) (“Farga”, “Nana”, “Llumero”, “Arbequina” and “Villalonga”) and then set an evolution from flower setting to fruit maturation.
To accomplish it, first fruits of the cultivars are characterized according to the parameters established by UPOV. Afterward the evolution of the fruits and its morphometric characterization during maturation is developed. Then it’s studied the evolution of the epidermis color of the fruits. It is evaluated the power of flower setting by different types of pollination
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[ES] España es el principal país oleícola. La producción de olivos en España representa casi la mitad de la producción mundial, siendo además el mayor exportador de aceituna del mundo. Una de las zonas olivareras más ...[+]
[ES] España es el principal país oleícola. La producción de olivos en España representa casi la mitad de la producción mundial, siendo además el mayor exportador de aceituna del mundo. Una de las zonas olivareras más importantes de España es la zona de El Maestrazgo, donde se destaca su agricultura tradicional y una rica diversidad de cultivares, tanto autóctonos de la zona como foráneos.
El presente Trabajo Fin de Máster pretende comparar cinco cultivares que se cultivan en la comarca de El Maestrazgo (Castellón), como son “Farga”, “Nana”, “Llumero”, “Arbequina” y “Villalonga”, para posteriormente establecer una evolución desde el cuajado de flores hasta la maduración de frutos.
Para su realización, primero se caracteriza los frutos de los cultivares mediante parámetros establecidos por la UPOV. A continuación se desarrolla la evolución de los frutos y su caracterización morfométrica durante la maduración. Estudiando posteriormente la evolución del color de la epidermis de los frutos. Se estudiará también la evaluación del poder de cuajado de las flores según diferentes tipos de polinización.
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