Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.advisor | Martínez Álvaro, Marina | es_ES |
dc.contributor.advisor | Hernández Pérez, Maria del Pilar | es_ES |
dc.contributor.author | Paucar Sullca, Ysai | es_ES |
dc.date.accessioned | 2017-01-19T13:01:03Z | |
dc.date.available | 2017-01-19T13:01:03Z | |
dc.date.created | 2016-09-27 | |
dc.date.issued | 2017-01-19 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/77066 | |
dc.description.abstract | [ES] Se está llevando a cabo un experimento de selección de dos líneas de forma divergente por contenido en grasa del músculo Longissimus en conejo. Se analizará la respuesta correlacionada en caracteres de calidad de la canal y de la carne. Este experimento permitirá conocer las relaciones genéticas entre la grasa intramuscular, la grasa de la canal, la composición de ácidos grasos así como las relaciones con otros caracteres productivos. | es_ES |
dc.description.abstract | [CA] El greix intramuscular (GIM) és un dels principals caràcters que afecta la suculència, tendresa i flavor de la carn. En la Universitat Politècnica de València s'està realitzant un experiment de selecció divergent per GIM del múscul Longissimus dorsi en conills a les 9 setmanes d'edat. L'objectiu d'este treball és estudiar la resposta a la selecció divergent per GIM en conill i les respostes correlacionades en caràcters de qualitat de canal i carn en l'octava generació de selecció. Així mateix es pretén estudiar el paper del fetge en la diferent deposició de GIM en les línies seleccionades. Els caràcters de qu alitat de la canal i de la carn mesurats van ser: pes viu, pes de la canal comercial, pes de la canal de referència, pes del fetge, pes del greix perirrenal i escapular, ràtio músculo/hueso, color de la canal i carn, GIM i pH. Les línies seleccionades per alt i baix contingut en GIM van mostrar una diferència de 0.39 g de GIM/100 g de múscul. La línia seleccionada per alt contingut en GIM va mostrar major pes dels depòsits grassos i del fetge, i major ràtio músculo/hueso que la línia seleccionada per baix c ontingut en GIM, mentres que la selecció a penes va afectar altres caràcters de qualitat de la canal i de la carn. Es va mesurar l'activitat dels enzims lipogénics glucosa - 6 - fosfato - deshidrogenasa (G6PDH), enzim màlic (EM) i àcid gras sintasa (FAS) en el fetge. L'activitat lipogénica dels enzims G6PDH i EM va ser superior en la línia seleccionada per alt contingut en GIM, mentres que no va haver - hi diferències entre línies per a l'activitat lipogénica de l'enzim FAS. També es va mesurar la concentració d'a lguns paràmetres sanguinis relacionats amb la funció hepàtica (glucosa, triglicéridos, colesterol, proteïna total, albúmina i bilirubina total) i dany hepàtic (aspartato aminotransferasa (AST), alanina aminotransferasa (ALT) i fosfatasa alcalina (FAL)). El s paràmetres de funció hepàtica, triglicérids, colesterol i bilirubina van ser superiors en la línia seleccionada per baix contingut de GIM; però l'albúmina va ser superior en la línia d'alta GIM i els altres paràmetres no s'han vist modificats per la sele cció. En quant als paràmetres sanguinis de dany hepàtic, l'ALT va ser superior en la línia seleccionada per alt GIM i la FAL va resultar superior en la línia de baixa GIM, sense a penes modificació de la AST. No pareix existir una relació clara entre els p aràmetres sanguinis de dany hepàtic i el contingut de GIM. En conclusió, la resposta a la selecció per GIM és alta. Hi ha respostes correlacionades positives amb la deposició de greix, el ràtio músculo/hueso i la grandària del fetge; també s'ha incrementat l'activitat lipogénica en el fetge. La selecció per GIM provoca algunes modificacions en els paràmetres sanguinis de funció hepàtica (triglicéridos, colesterol, bilirubina i albúmina); però l'increment de GIM per selecció no pareix tindre una relació clar a amb els paràmetres sanguinis de dany hepàtic | es_ES |
dc.language | Español | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Selección | es_ES |
dc.subject | Conejo | es_ES |
dc.subject | Grasa intramuscular | es_ES |
dc.subject | Calidad | es_ES |
dc.subject.classification | PRODUCCION ANIMAL | es_ES |
dc.subject.other | Máster Universitario en Producción Animal-Màster Universitari en Producció Animal | es_ES |
dc.title | Selección por grasa intramuscular y respuestas correlacionadas en caracteres de canal, carne y metabolismo hepático en conejo | es_ES |
dc.type | Tesis de máster | es_ES |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Ciencia Animal - Departament de Ciència Animal | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Paucar Sullca, Y. (2016). Selección por grasa intramuscular y respuestas correlacionadas en caracteres de canal, carne y metabolismo hepático en conejo. http://hdl.handle.net/10251/77066 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | TFGM | es_ES |
dc.relation.pasarela | TFGM\42059 | es_ES |