Pérez Rodríguez, Gloria(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[ES] El agua es un recurso esencial para la vida, pero a menudo su calidad se ve comprometida por la presencia de contaminantes, entre ellos, los agentes patógenos. Para garantizar la seguridad de los suministros de agua ...
[EN] Accurate detection of H. pylori in different environmental and clinical samples is essential for public health studies. Now, a big effort is being made to design PCR methodologies that allow for the detection of viable ...
Seventy presumptive Listeria monocytogenes strains isolated from frozen vegetable products in a processing plant during a period of six months were characterized by serology, biochemical tests (API system), multiplex PCR, ...
Ortega Terrades, María Victoria(Universitat Politècnica de València, 2019-02-25)
[ES] Documento en el que se lleva a cabo una propuesta de plan de autoprotección mediante la evaluación de los riesgos existentes en el lugar de trabajo objeto de análisis, el planteamiento de posibles emergencias, los ...
[EN] "Abstract: Fresh fruits and vegetables are potential reservoirs for antimicrobial resistance determinants, but few studies have focused specifically on organic vegetables. The present study aimed to determine the ...
Listeria monocytogenes detection in wastewater can be difficult because of the large amount of background microbiota and the presence of viable but non-culturable forms in this environment. The aim of this study was to ...
García Hernández, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2011-12-15)
Para que los microorganismos probióticos ejerzan su efecto beneficioso sobre el huésped, han de encontrarse en proporciones elevadas en el producto y ser capaces de sobrevivir en suficiente cantidad al tránsito gastrointestinal. ...
García Hernández, Jorge; Hernández Pérez, Manuel; Peinado Pardo, Irene; Andrés Grau, Ana María; Heredia Gutiérrez, Ana Belén(Elsevier, 2018)
[EN] Changes undergone by tomato-antioxidants during gastrointestinal digestion of raw and fried tomato, with or without presence of the probiotic Lactobacillus reuteri ATCC 55730, were studied.
Frying process enhanced ...