Apicella Fernández, Sergio Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2014-06-24)
The dielectric properties determine the electrical characteristics of materials. These properties
are important for understanding the behavior of materials and how they can interact with each
other. Engineers and scientists ...
Sánchez-Marín, Juan Rafael; Gutiérrez Cano, José Daniel; Plaza González, Pedro José; Penaranda-Foix, Felipe L.; Catalá Civera, José Manuel(Elsevier, 2022-11)
[EN] A fast method for microwave processing and measurement of dielectric and thermal properties of materials as a function of temperature has been developed (MW-DETA). Unlike previous approaches, the method provides totally ...
Gutiérrez Cano, José Daniel(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] La permitividad es una propiedad física de los materiales que describe su comportamiento en presencia de un campo electromagnético. Los sensores de microondas pueden desempeñar un papel esencial en las tareas de ...
García Baños, Beatriz; Catalá Civera, José Manuel; Penaranda-Foix, Felipe L.; Canós Marín, Antoni Josep; Sahuquillo Navarro, Oscar(IOP Publishing: Hybrid Open Access, 2012-03)
A microwave sensor system has been developed for monitoring adhesive curing processes. The system provides continuous, real-time information about the curing progress without interfering with the reaction. An open-coaxial ...
Sabater Belmar, Leticia Ana(Universitat Politècnica de València, 2019-10-14)
[ES] El georradar es una técnica geofísica basada en la propagación de ondas electromagnéticas que al ser recibidas por la antena del equipo proporcionan información de las propiedades dieléctricas del medio por el que ...
Tomas-Egea, Juan Angel; Castro Giraldez, Marta; Colom Palero, Ricardo José; Fito, Pedro J.(Elsevier, 2022-11)
[EN] Food freezing operations require an extreme knowledge of the thermal properties of the food to be frozen, in order to achieve a product that at the thawing time preserves the best sensory and food quality properties, ...
Nigar, H.; Sturm, G. S. J.; García-Baños, Beatriz; Penaranda-Foix, Felipe L.; Catalá Civera, José Manuel; Mallada, R.; Stankiewicz, A.; Santamaría, J.(Elsevier, 2019-06-05)
[EN] Three-dimensional mathematical model was developed for a rectangular TE10n microwave heating cavity system, working at 2.45 GHz. Energy/heat, momentum equations were solved together with Maxwell's electromagnetic field ...
Gómez-Tejedor, José Antonio; Rodríguez Acosta, T.; Gómez Ribelles, José Luís; Polizos, G.; Pissis, P.(Elsevier, 2007)
[EN] The conformational mobility in poly(ethyl methacrylate-co-hydrxyethyl acrylate) co-polymers was studied by dielectric relaxation spectroscopy, thermally stimulated depolarization currents and dynamic-mechanical ...
Micó Rosa, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2022-10-14)
[ES] Actualmente, el cáncer de colon se ha convertido en una enfermedad que presenta una alta incidencia y mortalidad en muchos países. Debido a esto, así como a una fase asintomática prolongada, una detección temprana ...
Desaintmartin, Théo(Universitat Politècnica de València, 2022-02-11)
[ES] La sinterización por microondas se ha convertido en una técnica potencialmente prometedora de bajo consumo energético para la investigación en ciencia de los materiales. Basada en la interacción de las microondas con ...
[EN] The production of electroconductive nanofiber membranes made from polylactic acid (PLA) coated with polypyrrole (PPy) is investigated, performing a scanning of different reaction parameters and studying their ...
Hernández Carrión, María; Guardeño Expósito, Luis Miguel; Carot, J. M.; Perez Munuera, Isabel; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2011)
This paper describes the microstructure and dielectric properties of white sauces prepared with different fats (sunflower oil, olive oil, soy oil, and butter) and agitation speeds (350, 1100 and 3250 rpm). The structural ...
Balaguer Cuenca, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] El jamón cocido es uno de los productos cárnicos con mayor nivel de consumo en todo el mundo. Uno de los retos de la industria alimentaria es el desarrollo de métodos analíticos, rápidos, fiables y no destructivos, ...
Traffano Schiffo, María Victoria; Castro Giráldez, Marta; Colom Palero, Ricardo José; Fito Suñer, Pedro José(Elsevier, 2015-12)
Drying is considered the most expensive operation because of the time and control required; therefore, it is necessary to optimize this stage of the production process. The measurement of dielectric properties appears to ...
Castro Giráldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José; Prieto, J. M.; Andrés Grau, Ana María; Fito Maupoey, Pedro(Elsevier, 2012-05)
[EN] Amaranth (Amaranth spp) is considered a pseudocereal with valuable nutritional characteristics. Amaranth grain is commonly used in cereal industry as expanded product obtained from the puffing operation. In this work, ...
Ortiz Serna, María Pilar; Carsí Rosique, Marta; Redondo Foj, María Belén; Sanchis Sánchez, María Jesús; Culebras, Mario; Gomez, Clara María; Cantarero, Andrés(John Wiley & Sons, 2015)
[EN] The dielectric relaxation behavior of segmented polyurethane has been studied using Broad-Band Dielectric Spectroscopy in the frequency domain, 10(-2) to 10(8) Hz, and in the temperature range of -120 to 140 degrees ...
[EN] This study uses empirical observations and mass transfer simulations to establish a new mechanism for microwave pyrolysis of biomass. Experiments were conducted on cellulose and hemicellulose, using microwave equipment ...
Castelló Palacios, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2019-12-02)
[ES] La constante evolución de la tecnología y la búsqueda de nuevas aplicaciones que mejoren la vida de las personas ha llevado a la incorporación de estas tecnologías en el organismo. Las redes inalámbricas de área ...