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Study of the hot air drying process of chicken breast by non-invasive techniques

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Study of the hot air drying process of chicken breast by non-invasive techniques

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dc.contributor.author Tomás Egea, Juan Ángel es_ES
dc.contributor.author Castro Giráldez, Marta es_ES
dc.contributor.author Colom Palero, Ricardo José es_ES
dc.contributor.author Fito Suñer, Pedro José es_ES
dc.date.accessioned 2019-02-13T07:12:31Z
dc.date.available 2019-02-13T07:12:31Z
dc.date.issued 2018-09-07
dc.identifier.isbn 9788490486887
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/116654
dc.description.abstract [EN] Food drying is one of the main unit operations for food preservation and it is based on the difference of chemical potential between the product and a fluid with lower chemical potential. The objective of this work was the development of a thermodynamic model of chicken meat drying process using infrared thermography; also the viability of using dielectric spectroscopy as a monitoring system was analyzed. A thermodynamic model has been developed to predict the expansion/contraction phenomena of poultry meat throughout the drying process. Moreover, it was demonstrated that permittivity is a non-destructive method to monitor the evolution of drying process. es_ES
dc.description.sponsorship The authors acknowledge the financial support from: the Spanish Ministerio de Economía, Industria y Competitividad, Programa Estatal de I+D+i orientada a los Retos de la Sociedad AGL2016-80643-R, Agencia Estatal de Investigación (AEI) and Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER). Juan Ángel Tomás Egea wants to thank the FPI Predoctoral Program of the Universidad Politécnica de Valencia for its support es_ES
dc.format.extent 8 es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Editorial Universitat Politècnica de València es_ES
dc.relation.ispartof IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Drying es_ES
dc.subject Dehydration es_ES
dc.subject Dewatering es_ES
dc.subject Emerging technologies es_ES
dc.subject Products quality es_ES
dc.subject Process control es_ES
dc.subject Environmental es_ES
dc.subject Evaporation es_ES
dc.subject Sublimation es_ES
dc.subject Diffusion es_ES
dc.subject Energy es_ES
dc.subject Intensification es_ES
dc.subject Poultry meat es_ES
dc.subject Hot air drying es_ES
dc.subject Permitivity es_ES
dc.subject Infrared es_ES
dc.subject Drying kinetics es_ES
dc.title Study of the hot air drying process of chicken breast by non-invasive techniques es_ES
dc.type Capítulo de libro es_ES
dc.type Comunicación en congreso es_ES
dc.identifier.doi 10.4995/IDS2018.2018.7733
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2016-80643-R/ES/UTILIZACION DE LAS PROPIEDADES DIELECTRICAS EN EL CONTROL DE LA CALIDAD Y DE LA SEGURIDAD DE LA CARNE DE AVE/ es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingenieros de Telecomunicación - Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Electrónica - Departament d'Enginyeria Electrònica es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Instituto de Instrumentación para Imagen Molecular - Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural es_ES
dc.description.bibliographicCitation Tomás Egea, JÁ.; Castro Giráldez, M.; Colom Palero, RJ.; Fito Suñer, PJ. (2018). Study of the hot air drying process of chicken breast by non-invasive techniques. En IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings. Editorial Universitat Politècnica de València. 481-488. https://doi.org/10.4995/IDS2018.2018.7733 es_ES
dc.description.accrualMethod OCS es_ES
dc.relation.conferencename 21st International Drying Symposium es_ES
dc.relation.conferencedate Septiembre 11-14, 2018 es_ES
dc.relation.conferenceplace Valencia, Spain es_ES
dc.relation.publisherversion http://ocs.editorial.upv.es/index.php/IDS/ids2018/paper/view/7733 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 481 es_ES
dc.description.upvformatpfin 488 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.relation.pasarela OCS\7733 es_ES
dc.contributor.funder Ministerio de Economía y Competitividad es_ES


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