- -

Influence of freeze-drying conditions on orange powder flowability

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Influence of freeze-drying conditions on orange powder flowability

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.author Usganda, Mariana es_ES
dc.contributor.author Silva Espinoza, Marilú Andrea es_ES
dc.contributor.author Egas, Luis es_ES
dc.contributor.author Camacho, María del Mar es_ES
dc.contributor.author Martínez-Navarrete, Nuria es_ES
dc.date.accessioned 2019-02-18T07:44:04Z
dc.date.available 2019-02-18T07:44:04Z
dc.date.issued 2018-09-07
dc.identifier.isbn 9788490486887
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/116814
dc.description.abstract [EN] Freeze-drying may be a good alternative to get less perishable fruit products. The objective of the present study was to evaluate the impact of freeze-drying conditions of an orange puree on some flow related and rehydration properties of the obtained powders. The results showed that the application of heat during freeze-drying does not affect the parameters studied. However, the partial dehydration of the initial sample results in a lesser porosity and wettability values. es_ES
dc.description.sponsorship The authors thank the Ministerio de Economía, Industria y Competitividad for the financial support given through the Project AGL 2017-89251-R (AEI/FEDER-UE) and the Ministerio of Educación, Cultura y Deporte for the FPU grant (FPU14 / 02633) granted to Ms. Andrea Silva. es_ES
dc.format.extent 7 es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Editorial Universitat Politècnica de València es_ES
dc.relation.ispartof IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings es_ES
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Drying es_ES
dc.subject Dehydration es_ES
dc.subject Dewatering es_ES
dc.subject Emerging technologies es_ES
dc.subject Products quality es_ES
dc.subject Process control es_ES
dc.subject Environmental es_ES
dc.subject Evaporation es_ES
dc.subject Sublimation es_ES
dc.subject Diffusion es_ES
dc.subject Energy es_ES
dc.subject Intensification es_ES
dc.subject Freeze-drying es_ES
dc.subject Porosity es_ES
dc.subject Wettability es_ES
dc.subject Angle of repose es_ES
dc.subject Particle size distribution es_ES
dc.title Influence of freeze-drying conditions on orange powder flowability es_ES
dc.type Capítulo de libro es_ES
dc.type Comunicación en congreso es_ES
dc.identifier.doi 10.4995/IDS2018.2018.7480
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016/AGL2017-89251-R/ES/IMPACTO DE LAS CONDICIONES DE LIOFILIZACION EN LA CALIDAD DE PRODUCTOS DE FRUTA. INFLUENCIA DE LA MATRIZ/ es_ES
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MECD//FPU14%2F02633/ES/FPU14%2F02633/ es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments es_ES
dc.description.bibliographicCitation Usganda, M.; Silva Espinoza, MA.; Egas, L.; Camacho, MDM.; Martínez-Navarrete, N. (2018). Influence of freeze-drying conditions on orange powder flowability. En IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings. Editorial Universitat Politècnica de València. 835-841. https://doi.org/10.4995/IDS2018.2018.7480 es_ES
dc.description.accrualMethod OCS es_ES
dc.relation.conferencename 21st International Drying Symposium es_ES
dc.relation.conferencedate Septiembre 11-14,2018 es_ES
dc.relation.conferenceplace Valencia, Spain es_ES
dc.relation.publisherversion http://ocs.editorial.upv.es/index.php/IDS/ids2018/paper/view/7480 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 835 es_ES
dc.description.upvformatpfin 841 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.relation.pasarela OCS\7480 es_ES
dc.contributor.funder Ministerio de Educación, Cultura y Deporte es_ES
dc.contributor.funder Agencia Estatal de Investigación es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem