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dc.contributor.author | Camacho Vidal, Mª Mar | es_ES |
dc.contributor.author | Casanova, Miguel Ángel | es_ES |
dc.contributor.author | Fenollosa Ribera, María Loreto | es_ES |
dc.contributor.author | Ribal Sanchis, Francisco Javier | es_ES |
dc.contributor.author | Martínez-Lahuerta, Juan José | es_ES |
dc.contributor.author | Martínez Navarrete, Nuria | es_ES |
dc.date.accessioned | 2019-02-26T07:42:07Z | |
dc.date.available | 2019-02-26T07:42:07Z | |
dc.date.issued | 2018-09-07 | |
dc.identifier.isbn | 9788490486887 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/117342 | |
dc.description.abstract | [EN] Fruit is a highly valuable food whose consumption should be encouraged. In addition, it would be desirable to design processes and products to channel the surplus and take advantage of the post-harvest losses that limit its fresh marketing. Freeze-drying is a known industrial process that permits the obtaining of high quality products, despite having always been labeled as very expensive. In this study, the economic feasibility of freeze-drying to obtain powdered fruit has been proven, as it yields a product more than twice as cheap as when obtained by spray-drying, recognized for its low cost. | es_ES |
dc.description.sponsorship | The authors thank the Ministerio de Economía y Competitividad for the financial support given through the Project AGL 2012-39103. | es_ES |
dc.format.extent | 8 | es_ES |
dc.language | Inglés | es_ES |
dc.publisher | Editorial Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.relation.ispartof | IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings | es_ES |
dc.rights | Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) | es_ES |
dc.subject | Drying | es_ES |
dc.subject | Dehydration | es_ES |
dc.subject | Dewatering | es_ES |
dc.subject | Emerging technologies | es_ES |
dc.subject | Products quality | es_ES |
dc.subject | Process control | es_ES |
dc.subject | Environmental | es_ES |
dc.subject | Evaporation | es_ES |
dc.subject | Sublimation | es_ES |
dc.subject | Diffusion | es_ES |
dc.subject | Energy | es_ES |
dc.subject | Intensification | es_ES |
dc.subject | Freeze-drying | es_ES |
dc.subject | Spray-drying | es_ES |
dc.subject | Economic profitability | es_ES |
dc.subject | Production costs | es_ES |
dc.title | Economic feasibility of freeze-drying to obtain powdered fruit | es_ES |
dc.type | Capítulo de libro | es_ES |
dc.type | Comunicación en congreso | es_ES |
dc.identifier.doi | 10.4995/IDS2018.2018.7479 | |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-39103/ES/EFECTO DEL PROCESADO EN LA CALIDAD DEL POMELO EN POLVO Y EN LA BIODISPONIBILIDAD DE SUS COMPONENTES FUNCIONALES/ | es_ES |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Centro de Investigación de Ingeniería Económica - Centre d'Investigació d'Enginyeria Econòmica | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Facultad de Administración y Dirección de Empresas - Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Economía y Ciencias Sociales - Departament d'Economia i Ciències Socials | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Camacho Vidal, MM.; Casanova, MÁ.; Fenollosa Ribera, ML.; Ribal Sanchis, FJ.; Martínez-Lahuerta, JJ.; Martínez Navarrete, N. (2018). Economic feasibility of freeze-drying to obtain powdered fruit. En IDS 2018. 21st International Drying Symposium Proceedings. Editorial Universitat Politècnica de València. 827-834. https://doi.org/10.4995/IDS2018.2018.7479 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | OCS | es_ES |
dc.relation.conferencename | 21st International Drying Symposium | es_ES |
dc.relation.conferencedate | Septiembre 11-14, 2018 | es_ES |
dc.relation.conferenceplace | Valencia, Spain | es_ES |
dc.relation.publisherversion | http://ocs.editorial.upv.es/index.php/IDS/ids2018/paper/view/7479 | es_ES |
dc.description.upvformatpinicio | 827 | es_ES |
dc.description.upvformatpfin | 834 | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.relation.pasarela | OCS\7479 | es_ES |
dc.contributor.funder | Ministerio de Economía y Competitividad | es_ES |