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Potential of fermentation processes for nutritional and improvement of cereals, legumes and seeds flours: a review

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Potential of fermentation processes for nutritional and improvement of cereals, legumes and seeds flours: a review

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Garrido Galand, S. (2020). Potential of fermentation processes for nutritional and improvement of cereals, legumes and seeds flours: a review. http://hdl.handle.net/10251/151478

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Title: Potential of fermentation processes for nutritional and improvement of cereals, legumes and seeds flours: a review
Secondary Title: Potencial de los procesos de fermentación para la mejora nutricional y funcional de harinas de legumbres, granos y semillas: revisión bibliográfica
Author: Garrido Galand, Sara
Director(s): Andrés Grau, Ana María Heredia Gutiérrez, Ana Belén Calvo Lerma, Joaquim
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Read date / Event date:
2020-09-24
Issued date:
Abstract:
[EN] Nowadays there is an increasing demand for vegetable protein sources as an alternative to that of animal origin, not only for its greater environmental sustainability but also for its relationship with lower risk of ...[+]


[ES] Actualmente existe una creciente demanda por las fuentes de proteína vegetal como alternativa a la de origen animal por su mayor sostenibilidad ambiental y su relación con un menor riesgo de sufrir enfermedades ...[+]
Subjects: Legumes , Grains , Seeds , Solid-state fermentation , Submerged fermentation , Antinutritional factors , Flour , Legumbres , Cereales , Semillas , Fermentación en estado sólido , Fermentación sumergida , Factores antinutricionales , Harina.
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
Publisher:
Universitat Politècnica de València
degree: Máster Universitario en Ciencia e Ingeniería de los Alimentos-Màster Universitari en Ciència i Enginyeria Dels Aliments
Type: Tesis de máster

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