Resumen:
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[EN] Refrigerating 'Rojo Brillante' persimmons is a typical practice to extend their shelf life and keep them fresh for longer during postharvest handling. However, chilling can sometimes lead to fruit softening, which ...[+]
[EN] Refrigerating 'Rojo Brillante' persimmons is a typical practice to extend their shelf life and keep them fresh for longer during postharvest handling. However, chilling can sometimes lead to fruit softening, which is where methylcyclopropene (1-MCP) treatment comes into play, helping to mitigate these effects. In a previous study, we delved into how storing persimmons for 90 days at various temperatures (0°C, 1°C, and 5°C), with or without prior 1-MCP treatment, affected the structural integrity of the pulp. Our findings showed that using 1-MCP treatment alongside storage at 0°C preserved the fruit's structural properties more effectively. Building on this, our current study aims to explore the impact of treating persimmons with 1-MCP before storing them at 0°C for either 60 or 90 days. Additionally, we will be assessing how this treatment influences persimmons that undergo a 5-day marketing period at 20°C. To do this, we will be measuring fruit firmness, soluble tannin content, and the activity of key enzymes—pectin methylesterase (PME) and polygalacturonase (PG)—which are known to play crucial roles in fruit softening and loss of firmness. Our research is not just about improving fruit quality; it is also aligned with broader goals, such as SDG- 3 for Good Health and Well-being, and SDG-9 for Industry, Innovation, and Infrastructure, as outlined in the 2030 Agenda.
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[ES] La conservación frigorífica del caqui Rojo Brillante es una práctica habitual en su manejo postcosecha y permite alargar su campaña comercial. Sin embargo, el tratamiento por frío puede causar ablandamiento del ...[+]
[ES] La conservación frigorífica del caqui Rojo Brillante es una práctica habitual en su manejo postcosecha y permite alargar su campaña comercial. Sin embargo, el tratamiento por frío puede causar ablandamiento del fruto. El tratamiento con metilciclopropeno (1-MCP) permite reducir los síntoma de daño por frío. En un trabajo anterior se analizó el efecto de la conservación del caqui durante 90 días a diferentes temperaturas (0, 1 y 5C) con y sin tratamiento previo con 1-MCP sobre las propiedades estructurales de la pulpa. Se comprobó que el tratamiento con 1-MCP y la conservación a 0ºC mantenía mejor las propiedades estructurales del caqui. El objetivo de este trabajo es estudiar el efecto que tiene el tratamiento con 1-MCP previo a la conservación del caqui a 0ºC durante dos periodos de conservación, concretamente, 60 y 90 días. Además, evaluar este efecto sobre el caqui sometido a un periodo de comercialización durante 5 días a 20 ºC. Para ello, se determinará la firmeza de los frutos, el contenido en taninos solubles y la actividad de las enzimas de pared, pectinmetilesterasa (PME) y poligalacturonasa (PG), que juegan un papel clave en el ablandamiento del fruto y pérdida de firmeza.
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