Resumen:
|
[CA] Les podridures verda i blava, causades respectivament pels fongs
Penicillium digitatum (Pers.: Fr.) Sacc. i Penicillium italicum Wehmer són
una de les principals causes de pèrdues econòmiques en postcollita de
cítrics. ...[+]
[CA] Les podridures verda i blava, causades respectivament pels fongs
Penicillium digitatum (Pers.: Fr.) Sacc. i Penicillium italicum Wehmer són
una de les principals causes de pèrdues econòmiques en postcollita de
cítrics. Per al control d'aquests patògens, actualment s'empren fungicides
químics de síntesi, com l¿ ortofenilfenol, l¿ imazalil o el tiabendazol. No
obstant això, els riscos que pot generar sobre la salut humana o el medi
ambient l'acumulació d'aquestes substàncies, han derivat en la necessitat
de desenvolupar estratègies de control alternatives no contaminants, entre les quals hi ha l'aplicació d'extractes vegetals naturals. S'ha
demostrat que la magrana (Punica granatum L.) té, entre altres
propietats, activitat antioxidant i antimicrobiana, el que es relaciona amb
l'elevat contingut en polifenols presents principalment al pericarpi del fruit.
En aquest estudi s'avalua l'aplicació de diferents extractes de pell de
magrana per controlar les podridures verda i blava en postcollita de
cítrics. En primer lloc es van realitzar assajos d'avaluació primària de la
capacitat de control ("screening" in vivo), aplicant extractes i
combinacions sobre cítrics inoculats amb P. digitatum i es van
seleccionar els tractaments més efectius (reducció d'incidència superior al
80%), que posteriorment es van assajar de forma secundària mitjançant
banys a menuda escala en fruita inoculada amb P. digitatum i P. Italicum.
L'aplicació mitjançant banys sobre fruita inoculada d'extractes obtinguts
amb aigua, metanol, acetona o les seues combinacions va reduir
significativament la incidència de les malalties respecte al control en un
30-68%.
[-]
[EN] Green and blue moulds, caused respectively by Penicillium digitatum
(Pers.:Fr.) Sacc. and Penicillium italicum Wehmer are major causes of
economic losses after harvest of citrus fruit. To control these pathogens,
synthetic ...[+]
[EN] Green and blue moulds, caused respectively by Penicillium digitatum
(Pers.:Fr.) Sacc. and Penicillium italicum Wehmer are major causes of
economic losses after harvest of citrus fruit. To control these pathogens,
synthetic chemical fungicides as orthophenyl phenol, imazalil or
thiabendazole are currently used. However, the risks to human health or
the environment, associated to the accumulation of these substances,
have led to an increasing need to develop non-polluting alternative control
strategies, such as the application of natural plant extracts. It has been
shown that pomegranate (Punica granatum L.) fruit has, among other
properties, antioxidant and antimicrobial activities that are related to its
high content of polyphenols mainly present in the pericarp. This study
evaluates the application of different extracts of pomegranate rind to
control citrus postharvest green and blue moulds. First, preliminary
evaluation of the control ability ("screening" in vivo) was carried out by
applying extracts and combinations on citrus inoculated with P. digitatum.
The most effective treatments (reduction of incidence higher than 80%)
were selected and subsequently secondarily tested in small-scale dip
trials with fruit inoculated with P. digitatum and P. italicum. The dip
application of extracts obtained with water, methanol, acetone or several
combinations significantly reduced the disease incidence with respect to
control fruit by 30-68%.
[-]
[ES] Las podredumbres verde y azul, causadas respectivamente por los
hongos Penicillium digitatum (Pers.:Fr.) Sacc. y Penicillium italicum
Wehmer son una de las principales causas de pérdidas económicas en
poscosecha ...[+]
[ES] Las podredumbres verde y azul, causadas respectivamente por los
hongos Penicillium digitatum (Pers.:Fr.) Sacc. y Penicillium italicum
Wehmer son una de las principales causas de pérdidas económicas en
poscosecha de cítricos. Para el control de estos patógenos, actualmente
se emplean fungicidas químicos de síntesis, como el ortofenil fenol, el
imazalil o el tiabendazol. Sin embargo, los riesgos que puede generar
sobre la salud humana o el medio ambiente el acúmulo de estas
sustancias, han derivado en la necesidad de desarrollar estrategias de
control alternativas no contaminantes, entre las que se encuentra la
aplicación de extractos vegetales naturales. Se ha demostrado que la
granada (Punica granatum L.) posee, entre otras propiedades, actividad
antioxidante y antimicrobiana, lo que se relaciona con el elevado
contenido en polifenoles presentes principalmente en el pericarpio del
fruto. En este estudio se evalúa la aplicación de distintos extractos de piel
de granada para controlar las podredumbres verde y azul en poscosecha
de cítricos. En primer lugar se realizaron ensayos de evaluación primaria
de la capacidad de control (¿screening¿ in vivo), aplicando extractos y
combinaciones sobre cítricos inoculados con P. digitatum y se
seleccionaron los tratamientos más efectivos (reducción de incidencia
superior al 80%), que posteriormente se ensayaron de forma secundaria
mediante baños a pequeña escala en fruta inoculada con P. digitatum y
P. Italicum. La aplicación mediante baños sobre fruta inoculada de
extractos obtenidos con agua, metanol, acetona o sus combinaciones
redujo significativamente la incidencia de las enfermedades respecto al
control en un 30-68%.
[-]
|