Resumen:
|
[CA] El present treball té com a objectiu realitzar una recomanació tècnica davant un cas pràctic: “allargar la vida útil de maduixes i maduixots i raïm de taula mitjançant l'aplicació de recobriments comestibles”. Per a ...[+]
[CA] El present treball té com a objectiu realitzar una recomanació tècnica davant un cas pràctic: “allargar la vida útil de maduixes i maduixots i raïm de taula mitjançant l'aplicació de recobriments comestibles”. Per a açò s'ha realitzat una revisió bibliogràfica de les patents existents de recobriments comestibles, dels articles científics publicats de recobriments comestibles per a fruites i de les formulacions comercials disponibles actualment. Per a facilitar l'elecció del recobriment, s'han analitzat les dades sobre la quantitat de patents i articles científics des de l'any 2009 fins al 2014 amb unes determinades paraules clau: “coating”, “film”, “fruit”, “strawberry”, “grape”, “chitosan”, “starch, “cellulose”. Els recobriments que tenen un major nombre de referències (articles científics i patents) i que mostra millors resultats en la conservació de la qualitat post-collita i augment de la vida útil tant de maduixes i maduixots com del raïm de taula són aquelles que incorporen quitosano en la seua formulació.
[-]
[ES] El presente trabajo tiene como objetivo realizar una recomendación técnica ante un caso práctico: “alargar la vida útil de fresas y fresones y uva de mesa mediante la aplicación de recubrimientos comestibles”. Para ...[+]
[ES] El presente trabajo tiene como objetivo realizar una recomendación técnica ante un caso práctico: “alargar la vida útil de fresas y fresones y uva de mesa mediante la aplicación de recubrimientos comestibles”. Para ello se ha realizado una revisión bibliográfica de las patentes existentes de recubrimientos comestibles, de los artículos científicos publicados de recubrimientos comestibles para frutas y de las formulaciones comerciales disponibles actualmente. Para facilitar la elección del recubrimiento, se han analizado los datos sobre la cantidad de patentes y artículos científicos desde el año 2009 hasta el 2014 con unas determinadas palabras clave: “coating”, “film”, “fruit”, “strawberry”, “grape”, “chitosan”, “starch, “cellulose”. Los recubrimientos que tienen un mayor número de referencias (artículos científicos y patentes) y que muestra mejores resultados en la conservación de la calidad post-cosecha y aumento de la vida útil tanto de fresas y fresones como de la uva de mesa son aquellas que incorporan quitosano en su formulación.
[-]
[EN] The aim of this work is to make a technical recommendation as regards a practical case: “we would like to extend the shelf-life of strawberries and table grapes by applying edible coatings”. In order to do so, we have ...[+]
[EN] The aim of this work is to make a technical recommendation as regards a practical case: “we would like to extend the shelf-life of strawberries and table grapes by applying edible coatings”. In order to do so, we have made a bibliographic revision of existing patents and scientific articles that deal with the development and application of edible coatings for fruits. Moreover, we have searched for the commercial formulations available at present. To facilitate the choice of coating formulation, we have analysed the available information about the number of patents and scientific articles that have been published from 2009 to 2014 with specific key words: coating, film, fruit, strawberry, grape, chitosan, starch and cellulose. The coatings that have a greater number of references (in terms of scientific articles and patents) and that have shown better results in the conservation of postharvest quality and increase the shelf-life of both strawberries and table grapes are those that have incorporated chitosan in their formulation.
[-]
|