- -

Desarrollo de un nuevo producto para deportistas

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Desarrollo de un nuevo producto para deportistas

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.advisor García Segovia, Purificación es_ES
dc.contributor.advisor Martínez Monzó, Javier es_ES
dc.contributor.author Oviedo Soler, Ignasi es_ES
dc.date.accessioned 2015-07-20T10:17:14Z
dc.date.available 2015-07-20T10:17:14Z
dc.date.created 2014-12-19
dc.date.issued 2015-07-20 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/53467
dc.description.abstract [CA] L’objectiu d’aquest projecte es basa en desenvolupar un producte per a esportistes, dins de la gran varietat d’aquest segment podem trobar els anomenats gels. Aquest concepte de producte per a esportistes té com a objectiu aportar una gran quantitat d’energia, a més d’altres components en una mínima dosi, pensada per a ser presa durant l’activitat física. Encara que, actualment els que es troben en el mercat presenten sabors monòtons i textures no massa agradables pels esportistes. Per tant, en aquest projecte es pretenen millorar aquestes dues característiques, proposant-ne de noves. Aquest nou producte solament estarà compost per ingredients naturals, i al tractar-se d’un producte amb el qual es busca energia, s’ha inclòs un ingredient estimulant, maca (Lepidium meyenii), aquesta planta d’origen peruà aportarà a l’atleta un efecte energètic i altres components de naturalesa mineral, ja que la seua composició mineral es prou completa, aquesta conté ferro, manganès, coure, zinc, sodi, potassi i calci. Per una altra banda trobem quinua (Chenopodium quinoa) i ametla d’albercoc (Prunus armeniaca L.), aquestes dues han sigut introduïdes al producte per a que aporten algunes de les seues característiques organolèptiques. Per tal de desenvolupar aquest producte s’ha comptat amb la participació de 13 esportistes, dels quals 10 pertanyen al club ciclista Cap Amunt de l’Olleria i els 3 restants no pertanyen a cap club. Gràcies a la participació d’aquestos, s’han pogut realitzar dues proves en situació real, les quals consistiren en que el producte fós pres durant la realització d’un entrenament o prova. Abans de cada una d’aquestes es realitzà una cata de preferència per tal d’elegir quin sabor era presentat als esportistes. En cada una de les proves en situació real es van presentar dos sabors diferents, a la primera el gel era amb sabor meló d’Alger, mentre que a la segona amb sabor de xocolate amb mandarina. Per tal de decidir quin sabor s’elegia per a l’assaig, prèviament es realitzava una cata de preferència amb diferents possibles sabors. Una altra diferència entre la primera prova en situació real i la segona és la formulació del gel, ja que els comentaris dels esportistes feien constar la excessiva densitat del producte, per tant, va ser tornada a formular per tal de ser més liquida. Finalment aquests dos sabors, meló d’Alger i xocolate amb mandarina son els sabors seleccionats. El producte serà denominat MacMax, fent referència a l’ingredient estimulant, en aquest projecte també es presenta l’envàs i l’etiqueta amb què es presentaria al mercat. es_ES
dc.description.abstract [EN] The aim of this project is based on developing a sport product for atheletes. Inside the big variety of this segment of products we can find the ones called gels. This concept of product for athletes has the objective of contributing with a big quantity of energy, in addition to other components, in a minimum dose which is thought to be taken during the physical activity. However, the products that can be found in the market have monotone flavours and textures, no very pleasant for the athletes. Therefore, the improvement of these two characteristics is pretended in this project, proposing new flavours and textures. This new product will be only made up with natural ingredients, and as it is a product used to get more energy, a stimulating ingredient has been included: ¿maca¿ (Lepidium meyenii). This plant of Peruvian origin will contribute by giving the athlete an energetic effect and other mineral components, since his mineral composition is quite complete. This contains iron, manganese, copper, zinc, sodium, potassium and calcium. On the other hand, we find quinua (Chenopodium quinoa) and apricot kernel (Prunus armeniaca L.). These two new components have been added to the product because they contribute with some of his organoleptic characteristics. es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reconocimiento (by) es_ES
dc.subject Ametla d’albercoc es_ES
dc.subject Energetic es_ES
dc.subject Sport es_ES
dc.subject Maca es_ES
dc.subject Quinua es_ES
dc.subject Apricot kernel es_ES
dc.subject Gel es_ES
dc.subject Energètic es_ES
dc.subject Esport es_ES
dc.subject.classification TECNOLOGIA DE ALIMENTOS es_ES
dc.subject.other Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos-Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments es_ES
dc.title Desarrollo de un nuevo producto para deportistas es_ES
dc.type Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural es_ES
dc.description.bibliographicCitation Oviedo Soler, I. (2014). Desarrollo de un nuevo producto para deportistas. http://hdl.handle.net/10251/53467. es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela TFGM\22053 es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem