- -

Measuring and improving eco-efficiency using Data Envelopment Analysis. A case study of Mahón-Menorca cheese

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Measuring and improving eco-efficiency using Data Envelopment Analysis. A case study of Mahón-Menorca cheese

Mostrar el registro completo del ítem

Sanjuán Pellicer, MN.; Ribal Sanchis, FJ.; Clemente Polo, G.; Fenollosa Ribera, ML. (2011). Measuring and improving eco-efficiency using Data Envelopment Analysis. A case study of Mahón-Menorca cheese. Journal of Industrial Ecology. 15(4):614-628. https://doi.org/10.1111/j.1530-9290.2011.00347.x

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/81265

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Measuring and improving eco-efficiency using Data Envelopment Analysis. A case study of Mahón-Menorca cheese
Autor: Sanjuán Pellicer, María Nieves Ribal Sanchis, Francisco Javier Clemente Polo, Gabriela Fenollosa Ribera, M. Loreto
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The concept of eco-efficiency can be defined with the "product value/environmental influence" ratio. Different models have been proposed to measure eco-efficiency. The main difference among them is the weighting system ...[+]
Palabras clave: Cost assessment , Data envelopment analysis (DEA) , Industrial ecology , Life cycle assessment (LCA) , Price simulation , Scenario building , Data envelopment , Computer simulation , Data envelopment analysis , Environmental impact , Life cycle , Monte Carlo methods , Pollution control , Rating , Sensitivity analysis , Efficiency , Automation , Cleaner production , Efficiency measurement , Environmental impact assessment , Food production , Life cycle analysis , Monte Carlo analysis , Price dynamics , Production cost , Production system , Spain
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Journal of Industrial Ecology. (issn: 1088-1980 )
DOI: 10.1111/j.1530-9290.2011.00347.x
Editorial:
Wiley
Versión del editor: http://doi.org/10.1111/j.1530-9290.2011.00347.x
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//CTM2006-12328/ES/DESARROLLO DE UNA METODOLOGIA BASADA EN ACV PARA MEJORA DE LA ECOEFICIENCIA DE LOS PROCESOS AGROALIMENTARIOS. APLICACION A LA INDUSTRIA DEL QUESO/
Agradecimientos:
We gratefully acknowledge the financial support from the Spanish Ministry of Education and Science, Project CTM2006-12328/TECNO, and from the Universidad Politecnica de Valencia, Project PAID-05-06-6733. We are also grateful ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem