Asamar Camallonga, Jordi(Universitat Politècnica de València, 2020-09-15)
[ES] Desde la UE se están produciendo cambios normativos prohibiendo numerosas sustancias. Esto sumado al aumento en la resistencia a antifungicos, tratar estos problemas requiere de nuevas alternativas. Si nos centramos ...
Bayarri García, Pepe(Universitat Politècnica de València, 2020-07-12)
[ES] La contaminación fúngica provoca pérdidas cercanas al 20% de los principales productos hortofrutícolas de mayor importancia económica. Siendo así un problema crónico, ya que conlleva la disminución en cantidad y calidad ...
[EN] The European Union is promoting regulatory changes to ban fungicides because of the impact their use has on the ecosystem and the adverse effects they can pose for humans. An ecofriendly alternative to these chemicals ...
Ribes-Llop, Susana; Fuentes López, Ana; Talens Oliag, Pau; Barat Baviera, José Manuel; Ferrari, Giovanna; Donsí, Francesco(Elsevier, 2017)
[EN] Only exiguous data are currently available on the antifungal properties of essential oil (EO) nanoemulsions
against spore-forming microorganisms. The aim of this work is to develop physically stable
nanoemulsion-based ...
[EN] Although several strains of B. subtilis with antifungal activity have been isolated worldwide, to date there are no published reports
regarding the isolation of a native B. subtilis strain from strawberry plants in ...
Santiago Pinazo, Beatriz(Universitat Politècnica de València, 2015-07-24)
[EN] The main objective of this work is to study the antifungal ability of essential oils of Bay leaf (Laurus nobilis) y Clove (Syzygium aromaticum) frente a Fusarium sambucinum isolated from Valencia rice. The bioassays ...
Llorens Molina, Juan Antonio(Real Sociedad Española de Química, 2021-06-15)
[ES] En este artículo se propone un modelo de actividad educativa basado en la investigación actual sobre la aplicación de los aceites esenciales como alternativa natural a productos obtenidos por síntesis química. ...
Gigante Esteve, Ana María(Universitat Politècnica de València, 2015-07-24)
[EN] The main objective of this work is to study the antifungal activity of essential oils of Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) and Bay leaf (Laurus nobilis) against Fusarium oxysporum, isolated from tomato. The bioassays ...
[EN] Film-forming emulsions and films of chitosan containing basil or thyme essential oil, with and without oleic acid were characterised as to the emulsion stability (particle size, z-potential and rheological behaviour) ...
García Sánchez, María(Universitat Politècnica de València, 2020-10-14)
[ES] En la actualidad, la industria piscícola está en auge debido a la demanda
creciente en el sector de la alimentación acuícola. El procesado de los productos
acuícolas genera una gran cantidad de subproductos, ...